Miroljub Šaponjić: U Direkciji za izgradnju radilo se u skladu sa zakonom

ppmedia.rs 29. септембар 2016. године Политика Коментари

Miroljub Saponjic Miroljub Šaponjić (foto: ppmedia.rs)

Nekadašnji direktor Direkcije za izgarnju Nove Varoši Miroljub Šaponjić demantuje navode predsednika opštine Nova Varoš Radisava Vasiljevića, koji su se pojavili u medijima a koji se tiču njegovog rada u direkciji.

Šaponjić kaže da je radio u skladu sa zakonom i da nikakvih nepravilnosti nije bilo.

"Kao direktor direkcije nisam moga doneti Odluku o sprovođenju postupka likvidacije. To je doneo Privremeni organ opštine Nova Varoš, po Zakonu o Loklanoj samoupravi. Što se tiče poslovanja Direkcije za izgradnju, u protekle četiri godine uradjeno je jako puno,asfaltirali smo preko 60km puteva. Sanirali smo preko 50km atarskih puteva,odradili smo vodovode u Draglici, Bistrici, Drmanovićima, Bukoviku. Regulisana je i kanalizacija turističke zone Zlatara. Napravljen je objekat za prodaju mleka i mlečnih proizvoda na novovaroškoj pijaci, kao mnogo drugih infrastrukturnih objekata", kaže Miroljub Šaponjić.

Urađena je savremena ski staza i nabavljena oprema za veštačko osnežavanje, sve je to urađeno u skladu sa zakonom. Ovih dana neki od bivših radnika i rukovodioca direkcije iznose niz neistina da je bilo nepravilnosti u radu ovog preduzeća, ističe Šaponjić.

"Za sve poslove koje smo odradili postoji uredna dokumntacija o sprovedenim javnim nabavkama, kao i potpisanim ugovorima koji su objavljeni na portalu. To su sve stvari koje se daju proveriti", tvrdi Miroljub Šaponjić.

Na konferenciji za novinare Pokreta Dveri u Čačku izneseno je niz neistina, dodaje bivši direktor Direkcije za izgradnju Nove Varoši Miroljub Šaponjić.

"Ski kuća koja je izgrađena na Zlataru nije urađena mimo zakona kako je trvdio Dejan Grbić, on je bio predsednik Komisije koja je utvrdila da je urađeno sve po zakonu i na to sve stavila svoj potpis. Meni je od njih jasno predočeno da je sve odrađeno onako kako je predviđeno zakonom, da je ugrađena predviđena količina materijala, kao i da je rad izvršen na odgovarajući način sa uredno iskazanim računima. Pominjali su i da smo porušili neki magacin direkcijski, u suštini radilo se o jednom ruglu i straćarama koje su se nalazile iznad pijace. Taj objekat smo srušili sa namerom da se prostor iskoristi za izgradnju Autobuske stanice,prostor je uređen i više nema ružnih objekata koji su pretili svojim urušavanjem da ugroze bezbednost prolaznika", zaključuje Miroljub Šaponjić.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

miroljub šaponjić direkcija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.