Обрадовић: Нова Варош доказ да се СНС може супроставити

glaszapadnesrbije.rs 27. септембар 2016. године Политика Коментари

Bosko Obradovic u poseti Novoj Varosi septembar 2016 (foto: glaszapadnesrbije.rs)

Смена власти у Новој Вароши је веома важан догађај у Србији и доказ је да се СНС може победити заједнички и организовано, казао је Бошко Обрадовић на данашњој конференцији за штампу на којој су присуствовали Раде Ракетић одборник Двери у Новој Вароши, Марко Попадић члан ОВ, Славиша Пурић заменик председника Општине Нова Варош и Дејан Грбић бивши функционер Дирекције за изградњу.

„Нова власт ће бити под огромним притисцима како би се заташкале афере, криминал и корупција у Новој Вароши који су узели огромне размере. Ово је јасан пример да је борба СНС против корупције лажна и да Александар Вучић нема намеру да се са њом озбиљно обрачуна. Да је другачије Димитрије Пауновић одавно би био у затвору због бројних афера. У Новој Вароши су намештени тендери за извођаче радова који су разним анексима уговора добијали додатна средства, што је добило невиђене размере“, рекао је Обрадовић.

Он је поставио питање ко је намештао тендере за градњу путева, како је буџетским средствима опремљена ски стаза вредна три милиона евра, а онда приватизована за један динар. Додавши да је слично урађено и у случају хотела Панорама.

„Зашто су привилеговане стране компаније у дрвној индустрији којима је у овом крају познатом по преради дрвета понуђено све, док локални прерађивачи нису добили ништа. Како је могуће да је 14 људи отпуштено само зато што су припадали другим опцијама и нису хтели да учествују у корупцији“, питао је Обрадовић.

Он је оптужио бившег министра правде Николу Селаковића да стоји иза Димитрија Пауновића коме је народним новцем асфалтирао пут у дужини од седам километара до куће.

„Овако изгледа корупција у Новој Вароши, а ситуација у суседном Пријепољу је далеко гора. Тражимо од Александра Вучића да се јавно изјасни о овим коруптивним радњама како би доказао да његова борба против криминала није само фарса“, навео је Обрадовић.

Пурић: Немамо поверења у надлежне органе

Против свега овога ћемо покренути кривичне пријаве, али нисмо сигурни за ефекат њиховог исхода, казао је заменик председника општине Нова Варош Славиша Пурић.

„Одговорно тврдим да су отказе у предузећима добили најобразованији људи као што су инжињери и други стручни кадар само зато што су одбијали да учествују у коруптивним радњама и то није случајно. Сви они који другачије мисле, чак и приватни предузетници,  били су суочени са огромним притисцима и инспекцијама које су под ингеренцијом начелника округа Димитрија Пауновића. Тако један нововарошки приватник имао је чак 14 пута инспекцијске органе у свом објекту само зато што се јавно декларисао да не подржава локалну власт“, рекао је Пурић.

Он је навео да грађани који су у судским споровима добили Општину по разним основама трпели су тортури тако што им је у станове упадала локална инспекција и порески органи као у мом случау где су мерили квадратуру стана, како би имали основ за тужбе против нас.

„Када је у питању Дом Културе тај случај смо потпуно зауставили јер је циљ био да се он расформира а сви запослени пребаце у новоформирани Културни центар док би неподобни или непослушни остали без посла. Наша мишљење је да Културни центар доприноси развоју Новој Вароши и ми ћемо му дати потпуну слободу да учествује у конкурсима и ради свој посао“, закључио је Пурић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

dveri boško obradović slaviša purić


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.