Саопштење повереништва Двери о првих 100 дана власти у Пријепољу

22. септембар 2016. године Политика Коментари

Zlatarinfo logo

У редакцију Златаринфо портала стигло је саопштење повереништва Српског покрета Двери у Пријепољу а поводом првих 100 дана власти у Пријепољу. Саопштење преносимо у потпуности.

Резултати првих 100 дана власти у Пријепољу - све маске су пале

Обично се свака власт после 100 дана од свог успостављања огласи и наведе своје успешне потезе којима се похвали али власт у Пријепољу после 100 дана „мудро“ ћути. Пошто они нису хтели да изађу у јавност и наброје све своје успешне послове ред је да то уради неко из опозиције на данашњи, 101. дан. 

Овим путем обавештавамо јавност да је локална власт у Пријепољу од 13.06. 2016. до данас успела уз велики труд и напор да грађане обрадује многим „добрим“ делима које је тешко набројати у само једном саопштењу па ћемо навести само нека.

Почели су од најбитнијег тј. обезбедили су нов намештај у својим канцеларијама, затворили су седнице Општинског већа за јавност забрањујући присуство медијима, забранили су окупљање грађана испред зграде општине и укинули су скупштински анкетни одбор као контролни фактор власти.

У одборничким клупама су задржали неколико одборника иако су они у сукобу интереса јер обављају више јавних функција, успели су да отму један мандат Дверима иако су пре тога ухваћени у покушају крађе истог, успели су и, сасвим непотребно, да зарате са опозицијом кршећи пословник, правећи „лапсусе“, изричући опомене и одузимајући реч опозиционим одборницима. 

Изменили су статут да би председник општине добио три помоћника а начелник општинске управе и секретар скупштине по једног заменика и тако буџет општине од 35.000 становника, оптеретили са пет нових, до сада непостојећих, радних места.

Избрукали су се нестручним вођењем седница и успели су да се упишу у историју као прва скупштина која гласа о оставкама одборника, вероватно мислећи да су они Богом дани да дају последњу реч на слободну вољу сваког појединца по систему „ништа није коначно док они не одобре“.

Успели су, у рекордном року, да отпусте политички неподобне раднике а још не могу да нађу решења за упражњена директорска места пошто, изгледа, својих кадрова немају а досадашњи директори не желе да пређу у њихово „јато“.

Потценили су интелигенцију грађана Пријепоља мислећи да ће им набавка “сендвич хастала и фотеље са петостепеним мењачем” и пре расписивања самог тендера а по цени од скоро милион динара, проћи без икакве рекације.

Нису се плашили суда јавности кад су фалсификовали документа у вези проблема са водоводом, а ни кад је председник општине 12 дана сам возио службено општинско возило по Београду а возача спремио на годишњи одмор.

Нису одржали традиционални интернационални атлетски митинг, оглушили су се о предлог Двери да ђацима првацима издвоје по 5000 динара као њихове колеге из Прибоја а ни оштећеним малинарима нису се „нашли у невољи“.

Још увек ништа нису урадили поводом депоније смећа у Стањевинама иако су много обећавали. Саобраћајни хаос у граду је све већи, места за паркинг све мање па постоји претња од потпуног саобраћајног колапса а власт то не примећује. Неред у организацији такси превоза са 500 таксиста у овако малом граду није предмет њиховог интересовања а испоставља се и да је обећање мештанима Равана поводом проблема водоснабдевања било уствари, само предизборно продавање магле.

Понизили су Скупштину ангажовањем скупштинског обезбеђења без личних карата, са неуредним фризурама, брадама и путарском одећом, које радно искуство стиче по вашарима у западном делу Србије, као и преписивањем скупштинског материјала од пре 13 година у коме уместо Србија пише Савезна република Југославија. Успели су својим простачким и примитивним понашањем да наведу опозицију да затражи алкометар у Скупштини.

Сетили су се да за своје неуспехе окриве коментаре на врло читаном интернет порталу јер их они „депримирају“ а успут су покупили нови надимак - Сто Налик Сендвичу. 

Успели су да покажу несагласје између скупштинске већине и општинског већа поводом извештаја директора ЈП Дирекција, као и да врло брзо покажу осветољубивост према локалној телевизији због несугласица из претходног мандата.

Инцидентом који је изазвао члан СПС-а показали су свима да је партијско и родбинско запошљавање за њих нормална ствар. 

Отпушавање канализационе цеви у Бродареву представили су као свој велики успех а тај посао ни дан-данас није завршен па цев ограђена траком тик поред аутобуског стајалишта угрожава безбедност пешака који се крећу тротоаром.

На крају нису нашли за сходно да се огласе поводом информације о врло чудној додели помоћи угроженима од елементарних непогода у којој су значајне улоге одиграли садашњи председник општине и његов заменик.

Све ово за само 100 дана!?! Шта можемо очекивати за у наредних 100 дана?

Надамо се да су грађани Пријепоља схватили да политика не треба да буде полигон за интересне групе, похлепне људе, скоројевиће, пресипаче из шупљег у празно, продавце магле, "претакаче меда" и сл. већ брига за народ која се поверава одговорним, поштеним, стручним, неукаљаним, доказаним и оствареним људима. 

Српски покрет Двери ће се и даље трудити да јавност упозна са свим неправилностима које се тичу народних изабраника и народних пара али и да народ ослободи од страха од власти па макар је чинила Српска напредна странка.

Општинска организација Српског покрета Двери - Пријепоље

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

prijepolje dveri


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.