Devojčice iz Nove Varoši predstavljaju Srbiju u odbojci na pesku

ppmedia.rs 17. август 2016. године Спорт Коментари

Zlatarinfo logo

Kraj letnjeg raspusta pobednici državnog finala dočekaće u Splitu, gde će biti održano međunarodno finale jubilarnih 20. Sportskih igara mladih 2016, najveće regionalne sportske manifestacije za decu i omladinu.

Od 22. do 27. avgusta najbolji mali sportisti iz Srbije, BiH i Hrvatske, pobednici državnih finala u svojoj zemlji, imaće priliku da borave u Splitu i takmiče se u 10 sportova – uličnom basketu, odbojci, šahu, tenisu, odbojci na pesku, stonom tenisu, fudbalu, rukometu, atletici i igri “između dve vatre”. Najuspešniji će osvojiti medalje, a ono po čemu će svi takmičari pamtiti boravak u Splitu su kao i prethodnih godina druženja, nova prijateljstva sa vršnjacima iz regiona, ali i uživanje u turističkim atrakcijama koje pruža ovaj grad na Jadranu.

Sportske igre mladih je jedinstvena manifestacija u Evropi koju učesnici nose u sećanju kao najlepši deo odrastanja.

Ovog leta boje Srbije na Igrama mladih u šahu braniće Olivera Vlašić i Milanko Bilić iz Kikinde, kao i Slađana Kostić iz Zaječara i Aleksa Alimpić iz Zemuna. U igri “između dve vatre” predstavljaće nas osnovci iz Kraljeva, a u malom fudbalu dečaci iz Radinca i fer-plej selektovana ekipa koja je odabrana u saradnji SIM Srbije i Fudbalskog saveza Srbije.

Na takmičenju u stonom tenisu učestvovaće Ivana Mršić i Matija Đurđević iz Kikinde, a u tenisu Jovana Grujić iz Požarevca, Natalija Pejaković iz Sremske Mitrovice, Lazar Milićević iz Kraljeva i Denijal Kačapor iz Novog Pazara. Devojčice iz Nove Varoši i dečaci iz Sremske Mitrovice pokazaće koliko su vešti u odbojci na pesku, a muška ekipa “Olovni vojnici” iz Vranja i ženska “Hajdučice” iz Negotina predstavljaće Srbiju na međunarodnom finalu u uličnom basketu. U rukometu će se takmičiti “Vojvodina” iz Novog Sada i ženska ekipa “Laki” iz Crvenke. Dečaci iz Velikog Gradišta i devojčice iz Sremske Mitrovice, pobednici državnog finala Srbije u odbojci, imaće priliku da odmere snage u ovom sportu sa vršnjacima iz BiH i Hrvatske.

U Split, takođe, putuju i mališani iz OŠ “ 8.septembar“ iz Pirota i OŠ “Nikolaj Velimirović” iz Šapca, kao i devojčice iz trećeg razreda OŠ “Rada Miljković“ iz Jagodine. Oni su ostvarili najbolje rezultate na Malim olimpijskim igrama u Vranju u okviru prve faze takmičenja SIM Srbije, i zahvaljujući dobrim rezultatima i pobedama izborili su pravo da se takmiče na međunarodnom finalu.

Srbija je ove godine oborila sve rekorde po broju učesnika u Sportskim igrama mladih. Oko 50.000 osnovaca iz 32 grada izašlo je na sportska borilišta, a 950 najboljih takmičilo se na državnom finalu u Beogradu. Na međunarodnom finalu Igara mladih 2016. u pojedinačnim sportovima omogućeno je da Srbiju predstavlja više takmičara koji su ostvarili najbolje rezultate na državnom finalu.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sport odbojka


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.