Златарско језеро мами лепотом (фото)

Драгољуб Гагричић 11. јул 2016. године Туризам Природа Коментари

Визиторски центар на Златарскогм језеру Плажа код Визиторског центра у Кокином Броду (фото: Д. Гагричић)

Оком камере на понтонској плажи у Кокином Броду и на тури вожње катамараном до Криводола.

Обале Златарског језера запоседају купачи, викендаши и њихови гости, кампери, пецароши, веслачи, излетници из Ужица, Чачка, Београда, Ваљева, Ивањице и других места Србије. Летња сезона се примиче пуном јеку, многи предахну у Кокином Броду, на средокраћи пута за море или у повратку. 

Гости долазе због чисте воде језера на висини од хиљаду метара, друге привлачи царство тишине и дивљине.Све њих од летње жеге крепе, пре свега, свеже вечери и прохладне ноћи и јутра.

За најаву сезоне камера је забележила детаље на понтонској плажи и игралишту за одбојку на песку код Визиторског центра, као и са једне од првих вожњи катамараном, који ће свакодневно бити на располагању гостима.

Неком другом приликом камера ће завирити и у заливе и најатрактивнији део језера у кањону Увца - од Пуљачког моста (дугог 114 метара) и крста на стени испод које је пре потапања била црква, до Павловића брода.

Позивамо љубитеље природе да нам пошању фотографије нетакнуте природе уз ток реке Тисовице или из других скривених кутака језера.

Посетите ЗлатарФест 2016 и уживајте у лепотама Златарског краја: Програм ЗлатарФест-а 2016

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

priroda zlatarsko jezero vizitorski centar brana


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.