Добро дошли на Златарфест 2016

Организациони одбор ЗлатарФест-а 05. јул 2016. године Златарфест Коментари

Zlatarinfo logo

Са великим задовољством обавештавамо Вас да ће се манифестација Златарфест 2016 одржати од 28. до 31. јула у организацији Туристичко-спортског центра „Златар“, а под покровитељством Општине Нова Варош.

Основни циљ манифестације је промоција туристичких и привредних потенцијала, као и употпуњавање туристичке понуде општине Нова Варош. 

ЗЛАТАРФЕСТ традиционално обједињава бројне догађаје којима се промовишу очувана традиција, али и изузетне природне и културне вредности златарског краја.

У оквиру ЗЛАТАРФЕСТ-а 2016, одржавају се:

XI Изложба „Златне руке Златара” 

(сваког  дана Златарфеста, градски Трг, 17.00-24.00)

Изложбено-продајна манифестација Златне руке Златара представља специфичну и својствену понуду ручно рађених домаћих прехрамбених, текстилних и предмета од разних материјала различите употребне вредности, као и сувенира. Посебан догађај биће Изложба произвођача меда и пчелињих производа са Златара. 

IV трибина „Одрживи развој општине Нова Варош“

(петак 29. јул, конгресна сала хотела „Панорама“ Златар, 13.00-15.00)

На трибини ће говорити еминентни стручњаци из области пољопривреде и туризма, а радни део обележиће конкретни предлози учесника скупа на тему одрживог развоја општине Нова Варош. Учесници трибине биће пољопривредници, туристички посленици, привредници, представници локалних самоуправа и невладиног сектора.

VI Сабор певања из вика 

(петак 29. јул, мала бина Дома културе „Јован Томић“, 17.00-20.00)

Певање „из вика“, карактеристично је за подручје Старог Влаха, са највећом заступљеношћу у нововарошком крају и један је од најстаријих видова двогласног певања у српском народу. Друштво за неговање традиционалног певања из вика ради на очувању ове највеће културне вредности нашег краја уписане у Национални регистар нематеријалног културног наслеђа. 

Златарска регата 

(субота 30. јул, Златарско језеро, 10.00-14.00)

Сплаварење Златарским језером, трећим по величини у Србији, после Ђердапског и Перућца на Дрини. Језеро је пловно највећим делом, а вожња чамцима представља јединствен доживљај. Овај догађај биће употпуњен разноврсним садржајима попут такмичења у ватерполу, вожњи педалина, скоку са моста, као и играма без граница.

За све поклонике спорта биће организоване бројне рекреативне активности као што су:

  • Полуфинални и финални мечеви Меморијалног турнира „Жељко Мартиновић - Пепо“ у малом фудбалу (петак, 29. јул од 16:30 до 20:30 сати на спортским теренима на Зебиновцу)
  • Први Куп Златара у обарању руке (субота, 30. јул од 17:00 до 20:00 сати на малој бини поред Дома културе „Јован Томић“) 
  • Други меморијални турнир „Бранко Грбић“  у уличном баскету (недеља, 31. јул од 10:00 до 21:00 сати на Градском тргу)

Ученици VII и VIII разреда основних и ученици средњих школа, који су љубитељи ЗЛАТАРФЕСТ-а, имаће прилику да на креативан начин искажу своје виђење манифестације путем првог наградног ликовног конкурса. Рок за предају радова је 20. јул 2016. Године. Сви пријављени радови биће представљени на изложби у Дому културе „Јован Томић“, која ће бити уприличена током трајања манифестације. 

Организациони одбор ЗЛАТАРФЕСТ-а први пут ове године расписује и наградни конкурс за израду идејног рeшења сувенира Туристичко-спортског центра „Златар“. Право учешћа имају држављани Републике Србије који испуне услове прописане јавним позивом. Конкурс је отворен до 20. јула 2016. године, а најбоље оцењени сувенир постаће званични туристички сувенир ТСЦ-а „Златар“.

„Најукуснији“ део овогодишњег ЗЛАТАРФЕСТА-а биће надметање у припреми „Златарске чорбе“ као и дегустација златарског сира и хељдопите. Пријава на конкурс за најбољу чорбу отворена је до 25. јула. Учесницима ће бити надокнађени финансијски трошкови намирница за припрему изабране чорбе, а најуспешнијем кувару биће уручене пригодне награде. Најбоље оцењена чорба постаће саставни део менија угоститељских објеката на Златару.  

Најукусније Златарске чорбе присутни ће моћи да дегустирају у петак 29. јула од 15:00 до 16:30 сати на платоу спортског терена хотела „Панорама. Победници ликовног и конкурса за сувенир биће проглашени истог дана у 20:00 сати на главној бини. 

За све детаљније информације о условима јавног позива информишите се путем телефона 065/350-01-55 или мејла officetsczlatar@gmail.com.

Окосницу вечерњих фестивалских садржаја чиниће концерти познатих естрадних уметника: Кики Лесендрић & Пилоти (четвртак, 28. jул), Жарко Поповић - Жаре, Никола Николић - Џони и Наташа Беквалац (петак, 29. јул), Етно група Траг, Милош Радовановић и Министарке (субота 30.јул) и Варошки тамбураши (недеља, 31. јул). 

Посетиоци могу искористити погодности уређених понтонских плажа на околним језерима, а за све оне који имају вишак адреналина, довољно храбрости и издржљивости АДРЕНАЛИН ПАРК на Златару је прави изазов.

Позивамо вас да нас, као и до сада, посетите и БУДЕТЕ НА ПРАВОМ МЕСТУ, НА ДОБРОЈ ВИСИНИ! 

Организациони одбор ЗлатарФест-а 2016

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zlatarfest zlatarsko jezero regata pevanje izvika zlatarfest 2016


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.