Пата карте у Новој Вароши, танка већина или нови избори

glaszapadnesrbije.rs 17. јун 2016. године Политика Коментари

Radisav Rade Vasiljevic i Dimitrije Paunovic Димитрије Пауновић и Радисав Раде Васиљевић (фото: Раде Прелић)

Конститутивна седница Скупштине општине Нова Варош требало би да се одржи 20. јуна, међутим ко ће за формирање нове власти имати већину тешко је рећи а судећи према изјавама челника локалних партија договор још увек не постоји а и уколико неко успе да прибави већину она ће бити јако танана.

Пауновић – разговарамо у недељу

,,Очекујем да СНС формира власт, али око тога ко ће је чинити разговараћемо у недељу. Коалиција  са нашом странком има 12 мандата а за формирање коалиције очекујемо  и сагласност врха партије која би требала да стигне до понедељка“ каже Димитрије Пауновић шеф   нововарошких напредњака.

 Могућност да СНС направи коалицију са ДС или групом грађана  коју предводи Раде Василијевић који заједно са ДС имају такође 12 мандата  судећи према анимозитетима измеђуњих  за сада је  рекло би се немогућа мисија.

 "Ми имамо неке стидљиве понуде да то учинимо са СНС, али ја то сматрам немогућим, јер се ради о људима који су талог разних странака и ради се о странци без људи и кадрова. Већ су нас једном преварили, а кога једном змија уједе и гуштера се плаши. Морамо гледати интерес грађана, не смемо дозволити даља отпуштања и не желимо да учествујемо у томе. Боље је бити добра опозиција него владати са сваким. Ја немам ништа лично против СНС као велике странке, али људи у Новој Вароши су такав скуп да ми не можемо било шта урадити са њима и нећемо да лажемо народ. Мени је ово пети мандат као одборника на име и презиме и не бавим се политиком ради власти већ ради части", каже Василијевић.

 Занимљиво је да је тројици одборника који би могли пресудно утицати на формирање власти, рекло би се упала кашика у мед. Од одборника  СДП како сазнајемо Расимова странка тражи да подржи   Групу грађана, будући да су напредњаци ову партију у суседном Пријепољу почистили без милости из власти.

Ко шта нуди за подршку?

 Група грађана отворено каже да је Новој Србији понудила место председника локалног парламента, а Социјалистичкој партији Србије место заменика или директорску позицију, и то је нешто  што, како тврди Василијевић  им СНС реално не може понудити

 Са друге стране не могу се занемарити ни преговарачке способности али и позиције на којој се налази шеф напредњака Пауновић.

У сваком случају ма ко да направи већину она ће бити јако танка, што може утицати на политичку стабилност златарског краја.Наравно уколико сви остану ушанчени у својим рововима нови избори у овој општини нису немогући.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

politika dimitrije paunović sns izbori 2016 radosav rade vasiljević novi ljudi za novu varos


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.