Такмичење у чобанским вештинама

zlatarinfo.rs (D. Gagricic) 16. јун 2016. године Традиција Коментари

Атрактивна дисциплина - лоптање на пашњаку Атрактивна дисциплина - лоптање на пашњаку (фото: Драгољуб Гагричић)

Пети „Сусрети златарских села“ на Ивањдан на златарском вису Џаде у Мушковини. Новчане награде за најуспешније рабаџије у извлачњењу балвана воловском запрегом.

На Ивањдан, 7. јула, одржаће се Пети „Сусрети златарских села“, недалеко од Сувог бура, на месту Џаде, у Мушковини, на раскрсници златарских путева и некадашњем састајалишту чобана, дрвосеча и рабаџија.

Као некада - бацање камена с рамена Као некада - бацање камена с рамена

На ливади и уређеном спортском терену екипе села надметаће се у старим чобанским вештинама – бацању камена с рамена, вучењу кличка, трчању, скоку у даљ и у вис, а одмериће снагу и спретност у стругању балвана, надвлачењу конопца, малом фудбалу и одбојци. Такмичење почиње у 10 сати.

Снага, спретност и сложна екипа Снага, спретност и сложна екипа

Окупљање и дружење међу смрчама, боровима и јелама - постало је традиција, а на вису планине по трећи пут такмичиће се рабаџије у извлачењу трупаца воловском запрегом.Најуспешније рабаџије добиће новчане награде.

Посебно интересовање влада за такмичење рабаџија Посебно интересовање влада за такмичење рабаџија

Домаћин Петих „Сусрета златарских села“ је село Мушковина, иницијатор и први организатор ове манифестације.За све учеснике и госте обезбеђен је ручак.

Златарски вис Џаде у Мушковини Златарски вис Џаде у Мушковини

Обавештења и пријаве такмичара и екипа села код Ненада Друловића у ресторану „Поглед“ и шумара Гроздимира Грбовића.

Организациони одбор Петих „Сусрети златарских села“

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

muškovina čobanske veštine


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.