РК "Златар" остаје у Супер "Б" лиги

М. Шуљагић 30. мај 2016. године Спорт Коментари

Zlatarinfo logo

Рукометаши "Златара", победили су екипу "Црвенке" резултатом 37:20 у утакмици Супер "Б" лиге Србије и тако омогућили љубитељима овог спорта у Новој Вароши да ову екипу и у наредној сезони прате.

У утакмици која је за домаће била од пресудног значаја за опстанак у лиги, резултатска неизвесност ниједног тренутка није долазила у питање, пошто су домаћи играчи од првог судијског звиждука озбиљно и мотивисано пришли утакмици и на крају убедљиво савладали екипу из Црвенке.

Гости су и пре ове утакмице испали из лиге тако да је права штета за клуб богате историје, који је био и првак бивше Југославије и изнедрио многа позната  рукометна имена, да се после много година  пресели у други  степен такмичења.

Свакако је и састав лиге и систем такмичења са дванаест клубова, где четири испадају била једна од отежавајућих околности.У систему где једна екипа која  забележи педесет одсто победа  испадне из лиге, велика је нелогичност као  и  податак за надлежне да добро размисле о систему такмичења за убудуће.

По најавама  руководства домаћег клуба на крају сезоне 2016/2017 славиће се пласман у Супер лигу Србије и да се неће стрепети за опстанак до последњег кола као у предходне две сезоне када  се опстанак обезбедио у последњем колу.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

rk zlatar rukomet super b liga


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.