Пут до Растока - беспуће

Вечерње новости (Д. Гагричић) 26. мај 2016. године Варошани Коментари

Лош пут од Вароши до Растока Жалбе мештана 15 села, превозника, гостију кањона Увца (Фото Д. Гагричић) 

Најпрометнија општинска саобраћајница у лошем стању, а касни крпљење.

Представник туристичке организације која доводи госте у обилазак Резервата природе „Увац“ пре неки дан је власнику чамаца што посетиоце вози кањоном предочио да више неће слати луксузне и скупе аутобусе јер је пут од Нове Вароши до Растока као - „бојно поље“.

Рупе - oштећења загорчавају живот путницима и возачима на друму Нова Варош – Растоке Рупе - oштећења загорчавају живот путницима и возачима на друму Нова Варош – Растоке

И други намерници, као и мештани 15 села под Јавором и Златаром, огорчени су стањем најпрометније општинске саобраћајнице деонице пута Нова Варош – Божетићи – Ивањица. Десетак километара је у рупама, некадашњим закрпама, а возачима живот загорчавају удубљења и оштећења коловоза, те локве у време кише...

Држи воду док мајстори оду - прекопавање пута на деоници испод кланице Држи воду док мајстори оду - прекопавање пута на деоници испод кланице

- Пут се долином Злошнице до бране ХЕ „Увац „распао к'о Томића кукуруза“, како народ овде каже.Само што не отпадају точкови, пуцају амортизери, с муком се понекад мимоилазимо, спашавамо се бекством на банкине - жале се двојица ветеринара, који овуда често и ноћу одлазе на интервенције у познатом сточарском крају.

Жалбе на дотрајалост пута грађеног средином седамдесетих година прошлог века, као и на велике трошкове и штете на возилима, упућују млекаџије, превозници робе и стоке, власници стругара, возачи ЛХЕ, што свакодневно возе посаде ХЕ „Увац“, па локални превозник предузеће „Јањушевић“.Посебно је, кажу, угрожена безбедност у саобраћају на оптерећеном друму и чуде се маћехинском односу власти и зашто касни крпљење пута.

Опрез – ко зна трасу склања се на банкину... Опрез – ко зна трасу склања се на банкину...

- Предузеће „Златар-путеви“ ће ускоро почети поправке. Иначе, Електропривреда је издвојила 12 милиона динара за реконструкцију дела пута - истиче Мирољуб Шапоњић, директор Дирекције за изградњу.

Војко Пурић, власник „Злата путева“, најављује да ће радове почети чим добије налог из општине.

ПРЕКОПАВАЊЕ (ПУТА)

Кораком пужа прелазе аутомобили и камиони на више места прекопан пут са пре две године постављеним асфалтом на првом километру од града.Због лоше изведених радова, у рововима се слежу земља и асфалт, а нико не брине о поправкама.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.