Пут до Растока - беспуће

Вечерње новости (Д. Гагричић) Варошани Коментари

Лош пут од Вароши до Растока Жалбе мештана 15 села, превозника, гостију кањона Увца (Фото Д. Гагричић) 

Најпрометнија општинска саобраћајница у лошем стању, а касни крпљење.

Представник туристичке организације која доводи госте у обилазак Резервата природе „Увац“ пре неки дан је власнику чамаца што посетиоце вози кањоном предочио да више неће слати луксузне и скупе аутобусе јер је пут од Нове Вароши до Растока као - „бојно поље“.

Рупе - oштећења загорчавају живот путницима и возачима на друму Нова Варош – Растоке Рупе - oштећења загорчавају живот путницима и возачима на друму Нова Варош – Растоке

И други намерници, као и мештани 15 села под Јавором и Златаром, огорчени су стањем најпрометније општинске саобраћајнице деонице пута Нова Варош – Божетићи – Ивањица. Десетак километара је у рупама, некадашњим закрпама, а возачима живот загорчавају удубљења и оштећења коловоза, те локве у време кише...

Држи воду док мајстори оду - прекопавање пута на деоници испод кланице Држи воду док мајстори оду - прекопавање пута на деоници испод кланице

- Пут се долином Злошнице до бране ХЕ „Увац „распао к'о Томића кукуруза“, како народ овде каже.Само што не отпадају точкови, пуцају амортизери, с муком се понекад мимоилазимо, спашавамо се бекством на банкине - жале се двојица ветеринара, који овуда често и ноћу одлазе на интервенције у познатом сточарском крају.

Жалбе на дотрајалост пута грађеног средином седамдесетих година прошлог века, као и на велике трошкове и штете на возилима, упућују млекаџије, превозници робе и стоке, власници стругара, возачи ЛХЕ, што свакодневно возе посаде ХЕ „Увац“, па локални превозник предузеће „Јањушевић“.Посебно је, кажу, угрожена безбедност у саобраћају на оптерећеном друму и чуде се маћехинском односу власти и зашто касни крпљење пута.

Опрез – ко зна трасу склања се на банкину... Опрез – ко зна трасу склања се на банкину...

- Предузеће „Златар-путеви“ ће ускоро почети поправке. Иначе, Електропривреда је издвојила 12 милиона динара за реконструкцију дела пута - истиче Мирољуб Шапоњић, директор Дирекције за изградњу.

Војко Пурић, власник „Злата путева“, најављује да ће радове почети чим добије налог из општине.

ПРЕКОПАВАЊЕ (ПУТА)

Кораком пужа прелазе аутомобили и камиони на више места прекопан пут са пре две године постављеним асфалтом на првом километру од града.Због лоше изведених радова, у рововима се слежу земља и асфалт, а нико не брине о поправкама.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.