Јелена, Магда и Дијана спортске принцезе Божетића

glaszapadnesrbije.rs 13. мај 2016. године Спорт Коментари

Zlatarinfo logo Дијана Луковић, Магда Курћубић, Емир Кријешторац, Јелена Басарић

Мале средине увек су рађале велике спортске асове. Лепа прича са необичним детаљима, која још више глорификује достигнућа школараца из сеоских средина стиже из Нововарошког села Божетићи.

Ученице осмог разреда школе „Кнезова Рашковића“, Јелена Басарић и Магда Курћубић и годину дана млађа Дијана Луковић уживају неподељена мишљења, похвале и само похвале мале средине у којој живе. Младе су и не желе публицитет, али постепено у светлости своје биографије покушавају и на најлепши начин успевају да се у очима јавности докажу као личности за пример, углед и поштовање.

Симпатије су заслужиле и школским клупама од другова и другарица, а на спортском плану, са рекетом у руци уз стонотениски сто потврдиле још једну ауторитативну прогнозу. Уз будно око и надзор професора и спортског учитеља Емира Кријешторца већ бележе сјајне резултате. Доминацију су демонстрирале на школском, потом општинском такмичењу, па и предзадњем степенику до највишег циља, првенству Златиборског округа. Следи шлаг на торти, наступ на школској Олимпијади у Врању. Помоћ веселим школским срцима Јелене, Магде и Дијане да испреду још златних нити и није превише потребна. Иза њих су неизмерени километри пешачења до школе, сати и дани напорних тренинга. И, све тако 365 дана у години, као под индигом пресликано. А, исто толико траје и њихов ведри дух и још ведрије расположење. Тако ће, сви су уверени изгледати и у Врању.

Не крију жеље да тимски, све препреке савладају као пређене километре од куће до школског дворишта, а уз несебичну подршку и бодрење Магда и Дијана помогну Јелени да се и у појединачној конкуренцији домогне што бољег пласмана. По повратку са учешћа на највећем спортском догађају школској Олимпијади, све изнова. Попут светлости рефлектора за три спортске принцезе из Божетића следи излазак и бљесак на великој спортској сцени.

Значајну, али и по свим параметрима залужену подршку и помоћ ученицама из Божетића за одлазак у Врање пружили су Спортски савез и Општина Нова Варош.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.