СНС: Задовољни подршком у Златиборском округу

glaszapadnesrbije.rs 27. април 2016. године Избори 2016 Коментари

Dimitrije Paunović Димитрије Пауновић (фото: Раде Прелић)

Координатор Српске напредне странке за Златиборски округ Димитрије Пауновић, изјавио је за Глас западне Србије да је задовољан изборним резултатом који је та странка постигла у овом округу.

Пауновић каже да је посебно задовољан што су напредњаци у Пријепољу освојила 14 мандата.

"Убедљиво смо победили, Пријепољци су поново исказали поверење СНС, јер су видели да алтернативе нема и да једино ми можемо нешто учинити за ту општину. Битније је било да победимо у Пријепољу него у Новог Вароши. Једино смо изгубили у Чајетини. Међутим ту није сутација за неко алармирање, што се тиче привреде, туризма све то добро функционише", истакао је Пауновић.

Када је реч о Сјеници, Пауновић каже да СНС у том месту није имао много бирачког тела на које су могли да рачунају, додајући да су поправили резултат и да су по први пут добили мандате.

"Одмах после објављивања званичних резултата, крећемо у формирање власти. Прво ћемо да направимо договор на региону, да видимо како можемо да направимо најбољи могући састав власти по свим општинама. Нама је интерес да регион буде што компактнији због тога што пред собом имамо озбиљне пројекте попут завршетка аеродрома, његове регионализације, завршетка ауто-пута и многе друге", објаснио је Пауновић.

Он каже да је СНС у Сјеници заинтересован да буде саставни део власти

"Не желимо да будемо "икебана" у тој власти већ да учествујемо под коректним условима. СНС може доста да допринесе будућем развоју Сјенице као партнер у власти.
У Пријепољу, као странка са остварених највише мандата ми ћемо формирати власт. Наравно, Пријепоље има подршку свих осталих општина у Златиборском округу. Ускоро ћемо имати састанак округа са врхом странке, како би смо договорили на који начин и са ким да склапамо коалиције", истакао је Пауновић.

Социјалдемократска партија Србије Расима Љајић је наш коалициони партнер на републичком нивоу, са Санџачко демократском партијом (СДП), као мањинском странком Бошњака имамо добру сарадњу у Новој Варошу.

"Ми као странка са највише мандата прво ћемо понудити мањинским странкама које су прешле цензус, то је СДП пре било које друге партије, како би националне мањине биле заступљене у власти. Имаћемо наше услове у Пријепољу, сматрамо да треба понудити странкама мањина да учествују у власти. Све је ствар договора и преговора. Имамо и друге партнере, јер смо ми у Пријепољу ушли у једној широкој коалицији, нема неког простора за поделу кадровских места. Наш интерес је да радимо у интересу свих грађана како и у Новој Вароши, тако и у Пријепољу и свим општинима", изјавио је Пауновић.
 
Пауновић каже да је СНС у Ужицу освојио већину мандата и да су грађани тиме показали колико поверење имају у ову странку.

"Потрудићемо се да укључимо и друге коалиционе партнере, јер је важно да би град који је велики као Ужице могао да оствари што боље резултате. То су показале и друге скупштине да се тако боље фукционисало и да су се доносиле конструктивне ствари. Наш циљ је да све странке које се слажу са нашим програмским опредељенима, да са свима обавимо разговоре и где постоји могућност да сви заједно радимо", рекао је он.

Пауновић понавља да су презадовољни резултатима, из разлога, јер су свуда поправили број освојених гласова и повећали број освојених мандата.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

dimitrije paunović izbori 2016


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.