Чајетина: 30.000 садница ружа биће засађено на јавним површинама

cajetina.org.rs 30. март 2016. године Екологија Коментари

Zlatarinfo logo Ilustracija

КЈП “Златибор” тренутно изводи грађевинске радове на изради армирано-бетонских стопа за 61-у кућицу на пијаци на Златибору. 

Током ове седмице очекује се да ће сви припремни радови бити завршени како би и остали извођачи ангажовани на изградњи овог дела пијаца, кренули са обављањем свог дела посла. Ово је само део активности које раднике КЈП очекују почетком пролећне сезоне. 

Када су у питању грађевински радови, посебно треба истаћи чим временске прилике дозволе, започеће се са заменом попуцалих гранитних плоча на Краљевом тргу на Златибору. Извођење ове врсте радова у великој мери повезано је са временским приликама, јер температура мора бити изнад нуле, како не би дошло до замрзавања воде у цементној кошуљици, што доводи до пуцања и сам посао би био узалудан, наглашава Вера Благојевић из КЈП „Златибор“. 

Такође, континуирано се изводе радови на насипању засеочких путева у Јабланици и Љубишу, и делом на Златибору. Када је у питању одржавање улица на Златибору и у Чајетини, започеће се са сакупљањем ризле и прањем улица, чим се временске прилике побољшају. КЈП „Злаибор“, у складу са сојим могућностима, континуирано улаже у набавку машина и опреме неопходних за рад. Набављено је још 15 великих контејнера, запремине 5 кубика, који ће бити рапосређени по сеоским месним заједницама. Додатних 30 контејнера запремине 1,1 кубик биће распорођено на постојећим локацијама у Чајетини и на Златибору, као замена старих и дотрајалих.

Услед повећаног обима грађевинских радова, ово предузеће набавило је још једну нову комбиновану машину марке JCB 5CX, чија је вредност око 12 милиона динара. Данас је започета и пробна садња цвећа на новој локацији. Наиме, стаза ка споменику добиће сасвим нови изглед, јер ће дуж ње бити посађено око 15.000 садница разних врста ружа. Ово је велики посао, па су на формирању нових површина ангажоване две комбиноване машимне, камион и 15 радника. Руже ће бити посађене и на другим јаним површинма, тако да ће укупно бити засађно око 30.000 садница. Новчана средства за садни материјал, у износу од око 900.000 динара, обезбедило је КЈП „Златибор“, док су руже добијене донацијом. 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.