Гром погодио кућу и бандеру у Челицама (видео)

rts.rs (Јелена Божовић) Природа Коментари

Zlatarinfo logo

У Златиборском округу, због покидане електромреже, без струје су, већ седам дана, поједина села у општинама Прибој, Пријепоље и Нова Варош. У нововарошком крају ван мреже је још око 200 домаћинстава, екипе Електродистрибуције су на терену и очекује се да ће снабдевање ускоро бити нормалилзовано. У селу Челице, међутим, проблеме не праве поплаве, клизишта и снег, већ гром.

Баш док су се унаоколо изливале реке, отварала клизишта и снег кидао далеководе, у Челицама, је, мало пре мећаве, грмљавина дигла село на ноге - небо је севало, грмело је - а један гром је завршио у кући Богдановића.

"Кад сам дошао у кућу, као да је бомба пала. Нисам био ту, дошао сам у понедељак, била је катастрофа. Свуда около људи страхују од клизишта, од поплава, ја страдах од грома", рекао је Видомир Богдановић.

"У сред зиме, ко се не би изненадио да загрми тако. Мени је поклопац од телефона ударио у плафон. Како нисам добио шећер, не знам. Погасила се светла, снег навалио, а комшији доле пламен избио на штекер, кауч се запалио", каже Милан Љубојевић.

Гром је, те ноћи, погодио бандеру, а жицама, главно пражњење пренело на кућу, уништило читаву инсталацију и обило зидове.

"Сами људи из електродистрибуције кажу да овако нешто нису имали у својој каријери. Човек је заиста у тешкој ситуацији, помоћи ћемо сигурно", истиче председник Привременог органа Општине Нова Варош Иван Младеновић.

У Челицама је замењена уништена бандера, кућа ће се поправити, а власник има стрпљења - исељен је за сада, док све не буде безбедно и док се не отклоне остале, веће хаварије у општини - покидан далековод ка Муртеници, и два далековода за подручје јасеновачког и божетићког Трудова.

Екипама нововарошке електродистрибуције придружиле су се и колеге из Ужица, Ариља и Прибоја, и очекује се да ће до сутра и тих 200 домаћинстава добити струју.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.