Проблеми са струјом у Пријепољу и Новој Вароши (видео)

rts.rs 07. март 2016. године Природа Коментари

Zlatarinfo logo

У нововарошкој и пријепољској општини, због тешког снега који је синоћ и ноћас кидао електроводове, без струје је више од 3.000 потрошача. Телефонске везе су у прекиду, многобројни сеоски путеви оштећени, а на магистралном путу Пријепоље–Пљевља, преко Јабуке, саобраћај је био у прекиду до поподне.

Снег од јутрос не пада, али је, мокар и тежак, већ донео много невоља. Највећи проблем је 35-киловолтни далековод од Нове Вароши ка Кокином Броду, чија су три челична, решеткаста стуба пала, а широм општине многобројна су и оштећења на нисконапонској мрежи.

У селима између Чемернице, Јавора, Златара и Муртенице изваљено је десетине електростубова. Електромонтерима представља проблем и то што су многа од тих села недоступна јер су путеви пресечени изваљеним дрвећем, а и снег је веома висок.

Све екипе нововарошке електродистрибуције су на терену, помажу им и колеге из Пријепоља и Ужица, али, по свему судећи, највећи део посла ће остати за сутра.

"Струје нема у већини општине Нова Варош. Екипе су на терену и вредно раде. Надамо се да ће током данашњег и сутрашњег дана решити проблеме", рекао је Иван Младеновић, председник привременог органа општине Нова Варош.

Начелник Штаба за ванредне ситуације у том граду Радивоје Бујишић рекао је Бети да су јака киша и снег изазвали прекид саобраћаја на више локалних путних праваца. Појавило се и неколико клизишта, посебно у Негбини и Дражевићима.

Проблема са струјом има и у пријепољској општини. У планинским деловима села Мушковина, Страњани, Милошев До, Правошева, Камена Гора ван електромреже је око 2.000 потрошача, али је ту и много напуштених домова, тако да је реално око 500 домаћинстава без струје.

Нешто после 13 сати нормализован је саобраћај за све категорије возила на државном путу, у месту Јабука, на путу Пријепоље – гранични прелаз "Јабука" – граница са Црном Гором.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.