BEZ STRUJE 800 KUĆA Nova Varoš zavejana

alo.rs (Zeljko Dulanovic) 07. март 2016. године Природа Коментари

Zlatarinfo logo Sneg u Novoj Varoši (foto: Z. Bojović)

U planinskim selima kod Nove Varoši bez struje je oko 800 domaćinstava zbog nevremena koje je sinoć i juče zahvatilo ovaj deo Srbije.

Od sveta je odsečeno i više planinskih zaseoka a zbog neprohodnih puteva nastave danas nije bilo u matičnim osnovnim školama u Jasenovu, Akmačićima i Božetićima i njihovim izdvojenim odeljenjima.

Sneg koji je padao praćen jakom kišom, polomio je preko 50 drvenih, betonskih i metalnih stubova u niskonaponskoj elektro mreži i stubnih trafostanica, a oštećen je i dalekovod u Kokinom Brodu koji strujom napaja sela oko Uvca.

- U planinskim selima palo je oko 20 centimetara vlažnog snega. Bez struje je četvrtina teritorije opštine, a najteža situacija je u mesnim zajednicama Jasenovo, Božetići, Akmačići, Rutoši i Draglica. Žice elektovodova popadale su po seoskim saobraćajnicama i dvorištima pa je najpreče da se isključe sa napona kako ne bi neko stradao. Angažovaćemo i svu raspoloživu mehanizaciju da očisti planinske puteve jer se do oštećenih dalekovoda može jedino pešice – kaže Ivan Mladenović, koji predsedava Privremenim organom u opštini Nova Varoš.

Izlili su se i mnogi planinski potoci, a u selu Bistrica voda je prodrla u par domaćinstava. Pojavila su se i brojna klizišta ali na sreću nema ugroženih.

- Nabujali potoci odneli su više propusta i drvenih mostova u Bistrici, Draževićima i Klaku, a klizište je u Trudovu povuklo dalekovod. Stabla čečara popadala su po putevima pa je u prekidu saobraćaj na više lokalnih prutnih pravaca kao i regionalnom putu Kokin Brod -Ljubiš, a česti su i odroni pa se vozačima savetuje oprez – kaže Miroljub Šaponjić, direktor Direkcije za izgradnju opštine.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sneg


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.