Ускоро почиње изградња гондоле на Златибору

zlatiborpress.rs (Нада Џелебџић) 06. март 2016. године Туризам Коментари

Zlatarinfo logo Zlatibor

Јуче је одржана 48. седница СО Чајетина на којој је, између осталих, дата сагласност на Програм рада са финансијским планом за 2016. годину ЈП “Голд гондола Златибор”. Донета је одлука о куповини спортске хале на Златибору, за шта је општина Чајетина спремна да понуди око 120 милиона динара.

На седници  дата је и сагласност на Програм рада са финансијским планом за 2016. годину за библиотеку „Љубиша Р. Ђенић“, Центра за социјални рад Чајетина, ЈП „Голд гондола Златибор“, као и на Програм мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Чајетина.

„Златиборски еко аграр већ неколико година ради субвенције за пољопривреду, и ми се са њим поносимо. Износ средстава за развој пољопривреде сваке године се повећава и у питању су разне субвенције, почев од осигурања до набавке садница, грла. И у наредном периоду наставићемо са оваквом политиком развоја пољопривреде“, каже Милоје Рајовић, председник СО Чајетина.

Када је у питању рад ЈП „Голд гондола Златибор“, усвојен је Програм рада са финансијским планом за 2016. годину за ово предузеће, које је основано крајем прошле године. Опрема за гондолу ових дана увелико стиже, а ускоро се очекују и први радови на њеној изградњи. У питању је највећи и најскупљи пројекат у општини Чајетина, али и шире, чија се реализација, по Рајовићевим речима, очекује крајем ове или најкасније почетком следеће године.

„За поменуте радове потребна су велика финансијска средства, која морамо приходовати, а на дневном реду имали су око 8 тачака о продаји одређених локација на Златибору и у Чајетини. Ради се о средствима од око 300.000 милиона динара или око 2,5 милиона еура. У наредних месец дана ћемо та средства приходовати и уложити их све ове инвестиције које смо планирали“, наглашава Рајовић.

Иако се очекује расписивање локалних избора, председник СО Чајетина, Милоје Рајовић каже да ово није била последња седница у овом сазиву, јер се до избора планира још једна седница. Потребе за то има, јер како Рајовић наводи, остало је још много одлука које треба да буду донешене, попут измене и допуне Плана генералне регулације за насељена место Златибор. Он се тренутно налази на јавном увиду и по плану, требало би да буде усвојен до априла месеца, као и ребаланс буџета општине Чајетина, како би се реализовала куповина хале на Златибору.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zlatibor gondola


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.