Замрзнут штрајк у ФАП-у, кривични поступци против одговорних

glaszapadnesrbije.rs 06. март 2016. године Економија Коментари

Zlatarinfo logo

Представник штрајкача у прибојском ФАП-у Мирослав Мршевић, изјавио је за Глас западне Србије да су радници тог предузећа одлучили да замрзну штрајк, додајући да нису у потпуности задовољни јер део захтева није испуњен.

И Министарство привреде саопштило је да је са радницима ФАП-а постигнут договор и усаглашени ставови око кључних питања која су била повод за протест.

Мршевић каже да одлуку треба да потврде радници ујутру када би штрајк у том предузећу требао да буде прекинут. Према његовим речима, сутра би трeбало да буде исплаћена прва од девет заосталих зарада.

Он каже да су добили чврсте гаранције да ФАП неће бити угашен после 31. маја, као и да ће у наредних неколико дана бити постављено ново руководство које ће бити одговорно за спровођење договора.

Против одговорних за лошу ситуацију у ФАП-у, истакао је Мршевић, биће покренути кривични поступци.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

priboj fap strajk


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.