Радници ФАП захтевају девет плата

novosti.rs (D. Gagričić) 13. фебруар 2016. године Економија Коментари

Zlatarinfo logo

Запослени прибојске фабрике аутомобила јуче одржали штрајк упозорења. Камионџије прво траже разговор са менаџментом фабрике, па са локалном управом, а затим са владом.

У организацији Јединственог синдиката "Слога" јуче је у Фабрици аутомобила у Прибоју одржан једночасовни штрајк упозорења, којим су радници скренули пажњу на тешкоће и неизвесност колектива са 650 радника.

- У погонима Монтаже, Пресераја и Машинске било је присутно 280 радника, а истакнути су захтеви за исплату девет заосталих плата, повезивање пензионог стажа за 5,5 година и заустављање отуђивања имовине на начин како је то урађено са индустријском зоном и уступањем зграде полицији - каже Мирослав Мршевић, секретар "Слоге", једног од пет синдиката у ФАП-у.

Камионџије прво траже разговор са менаџментом фабрике, па са локалном управом, а затим са владом.

- Још увек имамо имовине - погоне, земљиште и инопотраживања, вредне пет милијарди динара, па тражимо да се прво намире радници, уз отпремнине, по закону који је држава донела, а не да будемо изузетак и останемо "кратких рукава" - каже Мршевић. - Одустали смо од захтева да премијер Вучић испуни обећање о приватизацији и страном партнеру, јер је очигледно да су, после толико месеци, решили да затворе фабрику...

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

fap priboj


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.