Радници ФАП захтевају девет плата

novosti.rs (D. Gagričić) 13. фебруар 2016. године Економија Коментари

Radnici FAP-a

Запослени прибојске фабрике аутомобила јуче одржали штрајк упозорења. Камионџије прво траже разговор са менаџментом фабрике, па са локалном управом, а затим са владом.

У организацији Јединственог синдиката "Слога" јуче је у Фабрици аутомобила у Прибоју одржан једночасовни штрајк упозорења, којим су радници скренули пажњу на тешкоће и неизвесност колектива са 650 радника.

- У погонима Монтаже, Пресераја и Машинске било је присутно 280 радника, а истакнути су захтеви за исплату девет заосталих плата, повезивање пензионог стажа за 5,5 година и заустављање отуђивања имовине на начин како је то урађено са индустријском зоном и уступањем зграде полицији - каже Мирослав Мршевић, секретар "Слоге", једног од пет синдиката у ФАП-у.

Камионџије прво траже разговор са менаџментом фабрике, па са локалном управом, а затим са владом.

- Још увек имамо имовине - погоне, земљиште и инопотраживања, вредне пет милијарди динара, па тражимо да се прво намире радници, уз отпремнине, по закону који је држава донела, а не да будемо изузетак и останемо "кратких рукава" - каже Мршевић. - Одустали смо од захтева да премијер Вучић испуни обећање о приватизацији и страном партнеру, јер је очигледно да су, после толико месеци, решили да затворе фабрику...

Oznake: fap priboj


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.