Нова Варош: Турци у "Инови" праве ламинат

novosti.rs (D. Gagričić) 13. фебруар 2016. године Економија Коментари

Zlatarinfo logo

Једна турска компанија прва ће отворити погон у некадашњој Фабрици намештаја "Инова" у Кокином Броду, коју је општина купила од власника и преуређује је. У понуди и плац за градњу фабрике.

Једна турска компанија прва ће отворити погон у некадашњој Фабрици намештаја "Инова" у Кокином Броду, коју је општина купила од власника и преуређује је за издавање привредницима. Фирма из Истанбула заинтересована је, према речима Димитрија Пауновића, начелника Златиборског округа, да уложи три милиона евра и у халама од 10.500 квадратних метара, трећини некадашње фабрике, реже грађу и производи ламинат.

У току су договори о уговору, према коме Турци неће плаћати закуп ако запосле 140 радника у овој и идућој години, док ће кирија бити 3.500 евра за сваког мање запосленог радника.

И преосталих 20.000 квадратних метара пре две деценије затворене фабрике се у поступку јавног оглашавања нуди привредницима под истим условима, а међу кандидатима су инвеститори за градњу хладњаче за малину од 3.000 тона и погона пелета.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

kokin brod inova laminat


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.