И скијање, и сунчање (фото)

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 06. фебруар 2016. године Спорт Коментари

Скијање и сунчање на Златару Књиге и клупе заменили школом скијања (Фото: Д. Гагричић)

Мало ко верује да на стазу „Златар“ већ седам дана аутобусом стижу чланови клуба „Ски арт“ из Ужица.

Златар и Варош су се у суботу, 6. фебруара – купали у сунцу. У присојима је копнио снег, а на смучарској стази - као у кошници: „возили“ су и „сидро“ и жичара четворосед. 

Вичнији скијаши су правили вратоломије низ падине, почетницима часови нису били дуги као у школи, падали су и устајали, без суза и дувања у шаке, инструктори скијања их храбрили...

Красан дан и за оне што су дошли да испробају санке и „клиска“ или „да купе боју“, покажу јакне и наочаре на тераси „Огњишта“.

- Скијалиште ради 19. дан ове зиме, на горњем делу има 30 сантиметара утабаног снега – рапортира Салих Туркмановић, шеф стазе, подсећајући да већ седам дана овде аутобусом стижу чланови клуба „Ски арт“ из Ужица, те да су на стази гости из околних градова и за чудо – најмање је Нововарошана.

Са првим мразом у ноћним сатима два топа и три жирафе започеће битку за вештачки снег, у базену на Пуцаревини је 1.200 кубика воде. Табач снега креће у зору...Као из вучјих зуба – од неба и фебруарског пролећа отимају се пахуље... 

Одржани је и прво такмичење у велеслалому: медаље су делили Ужичани и домаћини. 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zlatar skijanje planina takmičenje ski staza zlatar


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.