Predsednica Nataša Pucarević

danas.rs (R. Popović) 01. фебруар 2016. године Политика Коментари

Zlatarinfo logo Pokret socijalista

Novovaroška politička scena bogatija je za još jednu stranku. Reč je o Pokretu socijalista, stranci levice koju predvodi Aleksandar Vulin. Na osnivačkoj Skupštini PS, održanoj pre nekoliko dana u zgradi SO, za predsednicu je izabrana Nataša Pucarević, diplomirana socijalna radnica, dok će funkciju potpredsednika obavljati Marko Milisavljević, privatni preduzetnik. Vulinovi sledbenici u gradu na padinama Zlatara izabrali su još osam članova lokalnog ogranka Pokreta socijalista.

Odgovornim političkim angažmanom i brojnim akcijama i aktivnostima pokušaćemo da pronađemo svoj prostor na ovdašnjoj političkoj sceni, pre svega među mladima, ali i svim ostalim kategorijama stanovništva koji podržavaju ideju i zalaganje Pokreta socijalista za društvo socijalne pravde, solidarnosti i humanosti među ljudima, kao i afirmacije radničkih prava i sindikalne organizovanosti, ističe predsednica OO PS Nataša Pucarević. Ona dodaje da će cilj političkog delovanja Pokreta socijalista na lokalnom nivou biti zalaganje za unapređenje socijalne politike, obrazovanja i zdravstva, kao i snažna podrška razvoju poljoprivrede i podsticaja privrede i zapošljavanja.

U ovoj partiji kažu i da su svesni da u predvečerje lokalnih izbora nemaju previše vremena za jačanje stranačke infrastrukture zato će na njima učestvovati kao deo koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, koja je ovoj partiji partner i na republičkom nivou.

U sastav OO Pokreta socijalista na osnivačkoj Skupštini izabrani su: Fade Fazlić (penzioner), Rajko Leković (penzioner), Igor Glišić (student), Igor Botić (student), Ljubomir Šekeljić (radnik), Zdravko Bučevac (student), Dragan Leković (inžinjer) i Gvozden Nešković (penzioner). Osnivanje nove stranke podržao je i lokalni ogranak SNS.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

aleksandar vulin pokret socijalista nataša pucarević marko milisavljević


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.