Nova Varoš: Prihvatili ostavku predsednika opštine

Varoške novine (Ž. Dulanović) 07. јануар 2016. године Политика Коментари

Sednica skupstine opstine i Dimitrije Paunovic (foto: Ž. Dulanović)

Odbornici su na Badnji dan  prihvatili ostavku koju je predsednik opštine Nova Varoš Dimitrija Paunovića (SNS) podneo zbog odlaska na dužnost načelnika Zlatiborskog upravnog okruga sa sedištem u Užicu. Novi predsednik opštine nije međutim izabran jer vladajuća koalicija oko SNS i SPS nije imala kandidata za ovu funkciju.

Zbog toga će kako zakon nalaže, predsednik opštine Dimitrije Paunović, kao i njegov zamenik Ivan Mladenović (SNS) i članovi aktuelnog Opštinskog veća, koji se imenuju i razrešavaju  u paketu sa predsednikom,  nastaviti da i dalje obavljaju svoju funkciju u tehničkom mandatu. Paunović je 8. decembra podneo ostavku a rok za izbor novog rukovodstva opštine je 30 dana. 

- Vladajuća koalicija nema u ovom trenutku kandidata za predsednika opštine i pored toga što u svojim redovima ima dobre i kvalitetne kadrove. Do redovnih lokalnih izbora su 2-3 meseca pa niko od njih nije spreman da napusti svoje radno mesto i pređe na stalni rad u lokalnu samoupravu, što funkcija predsednika opštine zahteva. Ukoliko se novi predsednik ne izabere ni narednih dana, postoji mogućnost da Vlada Srbije uvede privremene mere – kaže predsednik Skupštine opštine  Nova Varoš Branislav Dilparić (SPS).  

Opoziciji nije međutim uspela da ubedi vlast da se pre razrešenja na sednici Skupštine opštine raspravlja o Paunovićevom radu.

-Obaveza Skupštine je da sagleda Paunovićeve uspehe i greške kojih je evidentno bilo, posebno jer postoji bojazan da će se i na narednim lokalnim izborima kandidovati za ovu odgovornu funkciju. Dimitrije Paunović je dolaskom uveo  strahovladu, u više navrata je zloupotrebio Skupštinu i nametnuo joj odluke, a sada mu se ostvarila i želja da bude načelnik Okruga i da u isto vreme kontroliše  opštinsku kasu. Njegov izum su i takozvane „prelivajuće investicije“ što podrazumeva  prelivanje narodnog novca na račun finansijskih prijatelja ljudi na vlasti – kaže odbornik opozicione DS Radojica Perišić. 

U vladajućoj koaliciji koja ima 17 od ukupno 27 odbornika kažu međutim da su posnosni na dosadašnje rezultate.

-Radili smo domaćinski, a rezultat je evidentan kako na polju turizma, tako i u privredi i poljoprvredi. Za ove tri i po godine unapredili smo život građana, obnovili smo i sve što je upropastila i zapustila bivša vlast. Imamo odlične kadrove što nam garantuje pobedu i na sledećim izborima  – kaže predsednik opštine Nova Varoš Dimitrije Paunović.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

dimitrije paunović ostavka opstina nova varos


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.