Zlatar sve popularniji (video)

rts.rs (Nadežda Gavrilović) 05. јануар 2016. године Туризам Коментари

Hotel "Zlatarski biseri" Zlatar Hotel "Zlatarski Biseri"

Godinama nepravedno zapostavljen, Zlatar ponovo postaje željena destinacija na turističkoj mapi Srbije. Ulaganja u turističku infrastrukturu i unapređenje kvaliteta smeštajne ponude, dali su željene rezultate, pa su već odavno rasprodati novogodišnji aranžmani, a u toku je i prodaja zimske sezone.

Sa snegom tu i tamo, u naznakama, ali uz ambijent i ponudu koja ovu planinu čini drugačijom, Zlatar je ponovo destinacija čiji kvalitet gosti ponovo prepoznaju.

"Ovo je jedna od najlepših planina u Srbiji to je sigurno", ističe Petar Stojaković iz Novog Sada. "Pre svega po svojoj divljoj lepoti, četinarima... Nije urbanizovano, i uživamo u netaknutoj prirodi."

Dijana Mesarović, takođe iz Novog Sada trenira na 1300 metara nadmorske visine:

"Uslovi su neverovatni - koristimo šumu, staze upravo za sportiste, u samom hotelu i bazen i teretanu. Svi uslovi su odlični za rad sa sportistima."

Posle uspešne letnje sezone, zimsku turističku sezonu na Zlataru, uz značajna ulaganja opštine Nova Varoš, obeležiće izgradnja i početak rada petog hotela na ovoj planini.

Hotel je, prema rečima Andrije Jeremijevića, menadžera za turizam, građen po svim standardima, uz poštovanje tradicionalnog načina gradnje:

"Videli ste u samom restoranu šašovce poznate ljudima ovog kraja, oni su rađeni još pre dvesta godina u kućama. Korišćeni su uglavnomprirodni materijali, ali to nas nije sprečilo da napravimo komforno zdanje."

"Urađeno je mnogo u pogledu turističke infrastrukture", ističe Ivana Novaković, direktorka Turističko-sportskog centra Zlatar. "Uradili smo i mnogo pešačkih staza, zatim jednu kvalitetnu pešačku biciklističku i trim stazu gde će gosti moći da upotpune svoje vreme."

U iščekivanju više snega, ovde je i oko četiri kilometra staza za profesionalce ali i skijaše početnike.

Uz posebnu atrakciju, noćno skijanje na stazi Briježđa, od ove sezone Zlatar ima i dve nove, rekreativne staze i ski lift tipa "sidro", koji prima 800 skijaša na sat.

"Samo nam mraz treba, inače smo sve drugo pripremili i spremni smo", kaže Vojko Purić, iz "Zlatar puteva". "Imamo šest topova, pet ‘žirafa’, obezbedili smo sve samo očekujemo mraz da možemo da pravimo sneg." 

Uz nove sadržaje i veliko interesovanje gostiju, ovde će, nadaju se premašiti prošlogodišnu posećenost, kada je na Zlataru zabeleženo 27 hiljada noćenja.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zlatar hotel skijanje hotel zlatarski biseri zlatarski biseri ski staza zlatar


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.