Златар: Пахуље из топова

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 30. децембар 2015. године Туризам Спорт Коментари

Priprema ski staze skijaliste Zlatar Прве кубике снега на врху стазе разгртао је табач у среду поподне (Фото: Д. Гагричић)

У Скијалишту „Златар“ очекују да ће 1. јануара отворити горњи део стазе, на коме је нови лифт „сидраш“, дужине 400 метара.

Уз поглед у небо и термометар и понеку пахуљу, радници и машине Скијалишта „Златар“ у среду изјутра започели су битку за – снег. Тек који степен испод нуле не иде им баш на руку, али се током ноћи надају јачем мразу и дебљем белом покривачу на стази.

Надају се да ће им временске прилике ићи на руку Надају се да ће им временске прилике ићи на руку

Горњи део стазе засипају пахуље из два топа и три жирафе за вештачко оснежавање. Радиће без престанка, у три смене... Да се обрадују гости планине, па најмлађи који с нестрпљењем чекају први снег...

Јесенас изграћени лифт сидраш и Јесенас изграћени лифт сидраш и "Огњиште"

- Надам се да ће првог дана Нове године горњи део стазе, од Пуцаревине и ресторана „Огњиште“ до ТВ релеја и краја жичаре на Цвијетњаку – бити спреман да прими скијаше. Почеће с радом и јесенас изграђен ски лифт „сидраш“, дужине 400 метара  - каже Војко Пурић, власник предузећа „Златар путеви“ које је прошле зиме преузело скијалиште.

У три смене - пахуље из топова У три смене - пахуље из топова

Скијалиште има две стазе – од 400 и 1.200 метара и смучарски пут кроз шуму, уз жичару четворосед, која полази малтене из центра Нове Вароши.

На Златару још има слободних места у низу вила и апартмана. Понуду можете видети и на нашој страни Смештај на Златару.

Инфо пано чека прве посетиоце на Нову годину Инфо пано чека прве посетиоце на Нову годину

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

skijanje sneg skijaliste zlatar


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.