Nova Varoš: Srednjoškolcima priznanje za kreativnost

Danas.rs (R. Popović) 17. децембар 2015. године Култура Коментари

Zlatarinfo logo

Likovni radovi talentovanih Novovarošana Erne Paljevac, maturantkinje Tehničke škole i Nenada Drulovića, učenika drugog razreda Gimnazije, krasiće stranice EU PROGRES-ovog kalendara za 2016. godinu.

Njihova umetnička ostvarenja na temu „Evropa u mom kraju“, stručni žiri proglasio je među pet najboljih u konkurenciji 117 radova iz 29 srednjih škola sa područja 34 opštine, pristiglih na likovni konkurs koji tradicionalno, većgodinama unazad, organizuje ovaj razvojni program uz podršku Vlade Švajcarske i Evropske unije.

Ernu i Nenada obradovale su nagrade, inače, prve značajnije otkako se ovo dvoje darovitih srednjoškolaca bave likovnim stvaralaštvom. Erna je u tehnici tempere simbolično ilustrovala svoju želju da u okviru škole postoji muzički bend, dok je Nenad svojim crtežom ukazao na problem nedostatka sadržaja i kvalitetnijeg društvenog života za populaciju starijih osoba.

- Ovogodišnji konkurs Evropskog PROGRES-a organizovan je sa ciljem da podstakne srednjoškolce da razmišljaju o potencijalnim projektima u sopstvenom kraju čija bi realizacija doprinela unapređenju kvaliteta života lokalne zajednice, naročito mladih, te da svoje ideje i likovno predstave. Erna i Nenad su u potpunosti odgovorili na zadatu temu, pokazali kreativnost i inovativnost, kao i zavidan nivo slikarskog talenta, rekao je njihov likovni pedagog Stanko Nikačević, koji je zajedno sa Ernom i Nenadom pre dva dana prisustvovao svečanoj dodeli priznanja u Leskovcu. Novovaroški srednjoškolci su za svoje radove dobili savremene mobilne telefone.

EU PROGRES-ov likovni konkurs je, inače, za ovdašnje đake bio više nego berićetan u proteklih nekoliko godine. Sa područja zlatarskog kraja ukupno je nagrađeno 10 mladih likovnih stvaralaca, od kojih su dvoje - Sofija Jelići Dejan Marinovićbili pobednici ove manifestacije kulturno-edukativnog karaktera.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

progres nenad drulovic erna paljevac nagrada crtanje


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.