Мистериозна “галерија ликова” у увачкој Леденој пећини

glaszapadnesrbije.rs 22. новембар 2015. године Природа Коментари

Zlatarinfo logo Јасан лик бркице у Леденој пећини

Чувари „Резервата Увац“ „открили“ су недавно нови лик на зидовима увачке Ледене пећине.

Јасно уочљив лик средовечног човека налази се на неких 500 метара од улаза у пећину и смештен је на десној страни пећинског зида, мало иза „бисте“ Вука Караџића, а нешто испред лика „Николе Тесле“.

Ледена пећина део је Ушаћког пећинског система, укупне дужине 6.185 метара. По богатству пећинског накита спада у ред најлепших пећина у Србији и шире.

Ледена пећина - Биста Вука Караџића Ледена пећина - Биста Вука Караџића

Ушачки пећински систем, као и остале пећине у сјеничком крају (Тубића и Баждарска пећина) одликују се богатством пећинског накита у виду сталактита, сталагнита, стубова, драперија, стакластих иглица и др. Колико мистериозних ликова, поред већ откривених Вука Караџића, Николе Тесле и новог „бркице”, крију ходници Ледене пећине још ће се писати.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

specijalni rezervat prirode uvac usacki pecinski sistem ledena pecina


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.