Да ли ОЕБС признаје Устав Србије: Хашимбеговић и Ханка Хајдаревић елиминисали представнике Срба !?

glaszapadnesrbije.rs 22. новембар 2015. године Политика Коментари

Изненађени - Емир и Ханка ,,заборавили" да их позову на састанак - фото ГЗС Изненађени - Емир и Ханка ,,заборавили" да их позову на састанак - фото ГЗС

Општински одбори Демократске странке Србије, Српске радикалне странке и Демократске странке у Пријепољу обавештавају Мисију ОЕВС-а у Београду да у Србији, као и у суседној Црној гори, не постоји никакав "санџак", како је то тврдио Мајк Ујехара, заменик шефа мисије ОЕБС-а у Србији, приликом скорог боравка у Пријепољу” каже се у оштром саопштењу за јавност које су у нашу редакцију доставиле три странке чланице владајуће коалиције у Пријепољу.

У саопштењу се дање наводи:

Након састанка са председником општине Пријепоље протеклог четвртка, Ујехара је за локалне медије, између осталог, изјавио "разговарали смо о развијању сарадње између ваших градова и градова који такође припадају Санџаку, а налазе се у Црној гори".

Представници свих међународних организација, па и ОЕБС-а, требали би не само да знају већ и да у свим ситуацијама и јавним иступима поштују унутрашње уређење суверених и међународно признатих држава. У супротном, као што је то овај пут урадио Ујехара, дају основан повод за сумњу у сопствене добре намере.

Чуди и забрињава и чињеница да Ујехара није имао било какав контакт са политичким представницима Срба у Пријепољу. Да ли то значи да у мисији ОЕБС-а у Београду не знају податке о националном саставу становништва у Пријепољу и Југозападној Србији, или их ни те чињенице не занимају?

Или је кључни допринос оваквом понашању дао председник општине Емир Хашимбеговић, који је боравак представника ОЕБС-а искористио искључиво за личну промоцију. На састанак је позвао само своју страначку колегеницу, начелницу Општинске управе, док најближе сараднике, укључујући свог заменика и председника Скупштине општине није ни обавестио о доласку о доласку представника ОЕБС-а у Пријепоље, нити их је макар накнадно информисао о резултатима састанка.

Ово није први гест председника општине Пријепоље којим он игнорише најближе сараднике и делује изван коалиционог споразума о формирању локалне власти, већ кулминација понашања која угрожава не само функционисање, већ и постојање владајуће коалиције у Пријепољу,

Општински одбори ДСС, СРС и ДС у Пријепољу

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.