Нова Варош: Битка за ауто-пут и аеродром "Поникве"

novosti.rs (D. Gagričić) 16. новембар 2015. године Политика Друштво Коментари

Zlatarinfo logo (фото: Новости)

Димитрије Пауновић, нови начелник, о шансама и приоритетима Златиборског округа. Још актуелни челник Нове Вароши у јачању средњег нивоа власти види корист за све.

ИМАМО оправдане аргументе да ауто-пут према Црној Гори, од Пожеге, не иде преко Голије, већ преко Златибора, па поред Сјенице до Бољара. Јесте траса преко Голије краћа, али не може бити пресудна само километража, већ се у обзир морају узети и друге чињенице: индустријски и туристички центри, те градови које ће повезати, број возила... - овако Димитрије Пауновић, председник општине Нова Варош и Општинског одбора СНС, од понедељка и начелник Златиборског округа, најављује најважнији задатак на новој функцији.

шта је најбоље за Србију, која је варијанта економски исплативија. Претходних месеци, у округу је одржано више скупова, али су, због упражњеног места начелника, аргументи и чињенице о другој траси ауто-пута остали само на папиру. Зато што све јединице локалне самоуправе нису кадровски оспособљене да одговоре потребама грађана, идеја о јачању средњег нивоа власти свакако може бити од велике користи градовима на територији Златиборског округа - истиче Пауновић.

Износећи став да је отварање аеродрома "Поникве" од посебног значаја за економски развој читавог краја, он приближавање иностранству, односно купцима и гостима потенцира као други кључни задатак.

- Регион западне Србије је највећи извозник у Србији и зато пројекат укљичивања аерордома "Поникве" у цивилни ваздушни саобраћај мора да буде приоритет. Истовремено, Златибор и Тару морамо приближити гостима, па прве летове очекујем већ на пролеће идуће године - вели Пауновић који ће функцију председника општине Нова Варош обављати наредних 30 дана, до избора новог челника.

За то место, каже, СНС има свог кандидата, а започети су послови од изузетног значаја за Нову Варош...

- У току су преговори за преузимање и отварање рехабилитационог центра "Златар", заинтересоване су три компаније, међу којима су и странци. Општина је, у међувремену, купила погоне фабрике намештаја "Инова" у Кокином Броду, од око 30.000 квадрата, па имамо доста понуда и идеја, међу којима је и отварање хладњаче. Локална самоуправа је од "Рекреатурса" узела хотел "Панорама" у десетогодишњи закуп и при крају су разговори да први хотел на Златару, отворен још 1968, преузме нови купац, наш земљак - закључује Димитрије Пауновић.

БАЛОН-ХАЛА

СВОЈЕВРСНИ камен спотицања у развоју туризма, посебно спортског, на Златару је недoстатак спортске дворане. Пауновић наводи да су окончане припреме за подизање балон-сале на Бабића Брду, у коју ће Министарство туризма и трговине уложити десет, а општина Нова Варош милион динара.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

dimitrije paunović ponikve načelnik zlatiborski okrug autoput


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.