Нова Варош: Цена кромпира већа у односу на прошлу годину

Glaszapadnesrbije.rs 31. август 2015. године Пољопривреда Коментари

Zlatarinfo logo Фото: Ж. Дулановић

Четврта по реду манифестација “Дани кромпира” одржана је протеклог викенда у нововарошкој општини, а организатори ове манифестације су “Галеника фитофармација” и предузеће “Златар семе”.

“Овај крај је познат по производњи кромпира. Људи који гаје разне сорте по хектару имају род од 20 до 25 тона. Те количине су тренутне, али се надамо још већем роду”, казао је Гласу западне Србије директор “Златар семена”, Миодраг Драшкић.

Према његовим речима, засад кромпира у овом крају се простире на површини од око 35 хектара, а цена се креће од 20, па до 25 динара по килограму.

“Овде је производња константна. Можда је засада мање у односу на прошлу годину од 5 до 10%. Кромпир је више гајен у пределима где има услова за наводњавање, тамо има доста рода, али је и на мањој површини засађен”, рекао је он.

Иначе, како Драшкић наводи, и у Европи је опала производња овог поврћа у односу на протекле године, што значи да ће цена бити већа.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

cena krompir dani krompira zlatar seme


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.