Ера пева у Штиткову

glaszapadnesrbije.rs 27. август 2015. године Туризам Коментари

Zlatarinfo logo Ера Ојданић (фото: kurir.rs)

Познати естрадни уметник, Андрија Ера Ојданић наступиће сутра у селу Штитково, које се налази на пола пута између Ивањице и Нове Вароши. Ера ће забављати госте на традиционалном сабору у овом месту, које свој дан обележава на српски празник, Велику Госпојину.

Милета Јелић, угоститељ који већ деценију и по држи шатру на овај дан у Штиткову, каже да није ништа чудно што ће познати певач наступити у једном забаченом селу.

“Ја сам ту последњих петнаест година, и ту је гостољубив и пријатан народ, који се овако пред јесен обавезно окупи у великом броју, и то је велики догађај за њих”, рекао је Јелић али није желео да нам одговори колико је платио гостовање ове естрадне звезде.

Иначе, Штитково је потпуно замрзнуто у времену. Куће, сушаре за месо, штале, помоћни објекти управо онакви какви су били и пре 200 година. Село је основано још почетком 13. века, а према легенди, име је добило по "штитовима" јер се у центру налазила "фабрика" за производњу оружја-штитова. Постоје индиције да је Штитково био градић још у доба Немањића. Легенда каже да су се у радионицама ковали управо штитову за њихову војску.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

štitkovo mala gospojina vasar era odjadnic mileta jelić


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.