Пријепоље: Колонија отворила галерију

novosti.rs (D. Gagricic) 26. август 2015. године Култура Коментари

Уметницима уручени медаљони са ликом Белог анђела Уметницима уручени медаљони са ликом Белог анђела (фото: Д. Гагричић)

По 42. пут окупили се уметници да граду дарују дела.

Поводом почетка рада 42. сазива Уметничке колоније „Милешева“, Димитрије Тадић, саветник за савремену визуелну уметност и мултимедије у Министарству културе и информисања, отворио је нову галерију Дома културе и изложбу лањских радова уметника.

Учесници два последња сазива Колоније Милешева Учесници два последња сазива Колоније Милешева

Вајар Горан Чпајак, уметнички директор Колоније, изразио је задовољство што је ова, како је рекао, најзначајнија културна манифестација у Пријепољу добила савремени галеријски простор, који ће служити и осталим програмима Дома културе.

Савремени галеријски простор у Дому културе Савремени галеријски простор у Дому културе

Вредна дела граду ће даровати уметници 42. сазива – Јелена Трајковић и Рајко Попивода из Београда, Катарина Алимпијевић из Чачка, Муриз Чоковић из Новог Пазара, Ивана Крповић из Ниша, Валентина Стефанов и Нина Ковачев из Софије и Laurent Marie Joubert из Париза.

Од 1974. године у Пријепољу стварало преко 300 уметника Од 1974. године у Пријепољу стварало преко 300 уметника

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

prijepolje umetnička kolonija galerija dimitrije tadić jelena trajković rajko popivoda katarina alimpijević muriz čoković ivana krpović valentina stefanov nina kovačev laurent marie joubert


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.