Златар: Апартмани међу оморикама

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 17. август 2015. године Економија Туризам Коментари

Нови хотел на Златару (Путеви Златар) У току су занатски радови - нови хотел на Бабића Брду (Фото Д. Гагричић)

Златар до 15. децембра добија пети хотел са 70 кревета. Предузеће „Златар путеви“ уређује и скијалиште и гради нову стазу.

До 15. децембра Златар ће добити и пети хотел, са 70 кревета у апартманима. Објекат у туристичкој зони Бабића Брдо гради предузеће „Златар путеви“ из оближњих Дрмановића.

- Увелико трају занатски радови и хотел ће бити у планинском стилу, обложен дрветом и каменом, са храном спремљеном од меса, белог мрса, житарица и других намерница из овог краја – најављује Војко Пурић, власник „Златар путева“.- Поред ресторана и сале за семиннаре, са 70 места, хотел ће имати паркинг, гараже за возила гостију, али и дечји кутак. Особље ће јесенас бити упућено на обуку у један београдски хотел. 

Хотел је,иначе, изграђен на месту некадашњег ресторана „Први мај“, на падини са које пуца поглед на море четинара и бреза Златара, а у даљини и на висове Јавора и Чемернице. Посебна специфичност понуде биће две сауне и - турско купатило.

Овде је до недавно био ресторан „Први мај“ Овде је до недавно био ресторан „Први мај“

Ово предузеће, које је прошле зиме од Туристичке организације узело у 15-годишњи закуп скијалиште и жичару изнад Нове Вароши, даје нови импулс развоју туризма на Златару, после вишегодишњег застоја у инвестицијама. Наиме, у току су припреме за градњу другог хотела са базеном и 110 кревета, само стотинак метара од хотела који је у завршној фази.

- Скијалиште ће пре зиме добити другу стазу и тањирачу од 500 метара, проширује се ресторан на Пуцаревини и гради хангар за табаче снега и осталу опрему за одржавање стаза. На стази се мења расвета за ноћно скијање, а уградиће се нова пумпа на црпној станици за воду – истиче Пурић. 

Овде планирају и друге кораке: од набавке аутобуса за госте, али и нови маркетиншки приступ тржишту и отварања представништва у Београду.

ТРАЖЕ КУМА

За пети хотел, после „Панораме“, „Златара“, Златарског златника“ и Јелене“, на старовлашкој лепотици власници траже – кума. Зато и позивају читаоце да дају предлоге, а за прихваћено име и лого (на ћириличном писму) – обећавају награде. 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

vojko purić zlatar hotel bazen zlatar putevi


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.