Увачко језеро: Упецао сома капиталца (фото)

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 04. август 2015. године Спорт Природа Коментари

Zlatarinfo logo Пецарош Владан Матовић са сомом од 18 килограма

Улов Владана Матовића на Увачком језеру тежак 18 килограма

У заливу Шиповик на Увачком језеру, Чачанин Владан Матовић упецао је сома тешког 18 килограма и дугог 140 центиметара.Ово је до сада, колико се зна, највећи улов ове рибе у језеру на хиљаду метара надморске висине.

- Сом је ударио на „ружно паче“ око шест сати изјутра и замарање је трајало читав сат. Да га извучем помогли су ми чланови пецарошке екипе са којом сам недавно освојио друго место на овдашњој „Шаранијади“ - каже Владан.

У последњих неколико година риболовци у Увачком језеру пецају сомове од два до десетак килограма.Неки тврде да их је у прво од три вештачка језера у кањону убацила група Чачана, а други, пак, да су ове грабљивице овамо залутале или се „провукле“ у једном од порибљавања.

Рекорд за памћење - уловио га варалицом Рекорд за памћење - уловио га варалицом

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

uvačko jezero som kapitalac ribolov šipovik vladan matović


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.