Увачко језеро: Упецао сома капиталца (фото)

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) Спорт Природа Коментари

Zlatarinfo logo Пецарош Владан Матовић са сомом од 18 килограма

Улов Владана Матовића на Увачком језеру тежак 18 килограма

У заливу Шиповик на Увачком језеру, Чачанин Владан Матовић упецао је сома тешког 18 килограма и дугог 140 центиметара.Ово је до сада, колико се зна, највећи улов ове рибе у језеру на хиљаду метара надморске висине.

- Сом је ударио на „ружно паче“ око шест сати изјутра и замарање је трајало читав сат. Да га извучем помогли су ми чланови пецарошке екипе са којом сам недавно освојио друго место на овдашњој „Шаранијади“ - каже Владан.

У последњих неколико година риболовци у Увачком језеру пецају сомове од два до десетак килограма.Неки тврде да их је у прво од три вештачка језера у кањону убацила група Чачана, а други, пак, да су ове грабљивице овамо залутале или се „провукле“ у једном од порибљавања.

Рекорд за памћење - уловио га варалицом Рекорд за памћење - уловио га варалицом

Oznake: uvačko jezero som kapitalac ribolov šipovik vladan matović


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.