Врело лето на "Златарфесту"

zlatarinfo.rs 25. јун 2015. године Туризам Златарфест Забава Коментари

Zlatarinfo logo

Већ трећу годину најживљи месец у Новој Вароши јесте јул. И овог јула, Нововарошани, али и гости из осталих крајева уживаће у  привредно-туристичкој манифестацији Златарфест.

Део програма о коме се највише прича јесу наступи популарних певача- Хариса Џиновића, Гоце Тржан, Дејана Матића и Јелене Костов. Ове сезоне љубитељи другачијих врста музике мање су гласни него прошлог лета када су се на друштвеним мрежама жестоко противили музичком програму који се драстично разликује од „Хилс ап” фестивала на Златибору. Замерке су се могле чути на то што се ове године поклапају термини одржавања два фестивала, али директорка Туристичке организације Нове Вароши Ивана Новаковић путем Фејсбука је објаснила да не постоји опасност да Златибор Нововарошанима „одвуче” посетиоце, јер су у питању различите циљне групе људи којима су манифестације окренуте.

Свечано отварање „Златарфеста” заказано је за 23.јул, а до 26.јула испланиран је богат музички, ликовни, спортски и етно програм.

На програму су етно сајам „Златне руке Златара”, смотра најбољих произвођача белог мрса „Златарска сиријада”, фолклорна смотра, сабор певања извика, затим изложбе, музички наступи тамбураша и трубача, концерт Млађа и Амикус бенда. За љубитеље спорта ту су и такмичење у одбојци на плажи, турнир у малом фудбалу, такмичење у кик-боксу, бициклистичка трка и сплаварење златарским језерима. 

Врата за посетиоце током „Златарфеста” отвориће и галерија „Квадратура круга” и Завичајни музеј.

Kompletan program ZlatarFest-a 2015 možete pogledati ovde: Program ZlatarFest 2015

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zlatarfest zlatarfest 2015 zavičajni muzej haris džinović goca tržan jelena kostov dejan matić sirijada program koncerti hills up zlatne ruke zlatara kvadratura kruga


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.