Imovinska karta prvih ljudi opština Priboj, Prijepolje i Nova Varoš

Radio Prijepolje 12. јун 2015. године Политика Коментари

Zlatarinfo logo Ilustracija

Prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije najskromniji život vodi predsednik Prijepolja, a najveću platu među liderima opština ima predsednik Opštine Nova Varoš, koji poseduje i najviše nekretnina. Prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije funkcionerima preti kazna do pet godina zatvora ukoliko se utvrdi da su prikrili svoju imovinu ili dostavili lažne podatke o njoj.

Prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije najskromniji život vodi predsednik Prijepolja Emir Hašimbegović. Njegova plata je tek 74.000 dinara i koji živi u jednosobnom stanu od 40 kvadrata, a vozi Audi A4 star skoro 20 godina.

Predsednik opštine Prijepolje - Emir Hašimbegović Predsednik opštine Prijepolje - Emir Hašimbegović

Predsednik Opštine Priboj Lazar Rvović kao naknadu za obavljanje te funkcije zarađuje 88.000 dinara mesečno. On je u izveštaju o imovini naveo da je vlasnik trosobnog stana, ali ne i njegovu površinu, kao i da u svom posedu ima pet ari zemljišta. Vozi Hjundai i30, a vlasnik je i 50 odsto akcija lokalnog radija “Lim”.

Predsednik opštine Priboj - Lazar Rvović Predsednik opštine Priboj - Lazar Rvović

Najveću platu među liderima sandžačkih opština ima predsednik Opštine Nova Varoš Dimitrije Paunović koji zarađuje 116.000 dinara mesečno. On, prema podacima Agencije, poseduje i najviše nekretnina. Paunović je vlasnik dve kuće, prvu od 300 kvadrata je kupio, dok je drugu od 240 nasledio. Ne poseduje automobil, a vlasnik je preduzeća “Link”.

Predsednik opštine Nova Varoš - Dimitrije Paunović Predsednik opštine Nova Varoš - Dimitrije Paunović

Prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije funkcionerima preti kazna do pet godina zatvora ukoliko se utvrdi da su prikrili svoju imovinu ili dostavili lažne podatke o njoj.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

dimitrije paunović emir hašimbegović lazar rvović agencija za borbu protiv korupcije radio lim link doo


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.