Opština Nova Varoš kupuje hale

novosti.rs (D. Gagricic) 06. јун 2015. године Економија Коментари

Zlatarinfo logo Hale Inove

Sudbina bivše fabrike "Inova" u rukama nadležnih. Planira se nova industrijska zona u Kokinom Brodu.

Odbornici Skupštine opštine Nova Varoš prihvatili su ponudu Rajka Šotre iz Beograda, vlasnika bivše Fabrike nameštaja "Inova", da pre druge licitacije (zakazane za 16. jun) Opština kupi hale na površini od tri hektara za 114 miliona dinara.

Na ovaj način Opština će naplatiti dug od vlasnika godinama zatvorene fabrike u Kokinom Brodu za korišćenje građevinskog zemljišta u ekstrazoni do kraja 2013. i za porez na imovinu, koji je dostigao 78 miliona dinara. Ostatak će iz kase budžeta biti isplaćen u dve rate: 36 miliona dinara u ovoj, a 30 u idućoj godini. Dogovor je da, posle sudskog poravnanja i prodaje, Šotra stavi tačku na pokrenute sporove.

- Bolje da kupimo hale, a pod krovom je 30.000 kvadrata, sa infrastrukturom, nego da neko sa strane to kupi i demontira. Nadam se da neće izostati podrška donatora i države da ovde otvorimo industrijsku zonu - ističe Dimitrije Paunović, predsednik opštine.

Iako su predstavnici opozicije - DS i GG "Novi ljudi za Novu Varoš" - izneli nedoumice i strepnje da će hale u blizini magistrale biti "mrtvi kapitali" , glasali su za kupovinu. Formirano je i zajedničko telo koje će se brinuti o kupovini hala i njihovoj nameni.

IMA PARA NA RAČUNU

OVO izdvajanje iz kase budžeta, kako tvrde nadležni, neće ugroziti funkcionisanje Opštine, jer je trenutno na računu 113 miliona dinara, izmireni su dugovi, nema kredita. Vlasnik Fabrike obuće u centru grada ponudio je Opštini 7.000 kvadrata poslovnog prostora za 500.000 evra.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

kokin brod rajko šotra fabrika nameštaja inova


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.