Бабића брдо: Прете „сушке“ и бетонске стопе

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 22. мај 2015. године Туризам Коментари

Осушена стабла поред пута и шеталишта Осушена стабла поред пута и шеталишта (Фото: Д. Гагричић)

Немар и ругло на лицу планине и узданице развоја туризма.

Већ две године осушена стабла смрча  у туристичкој зони Бабића Брдо, на Златару, велика су опасност за пролазнике и госте. „Сушке“ су поред регионалног пута, као и крака за Завод „Златар“, али и стаза и шеталишта, па прете да се сруше при ветру, поготову оне нагрижене црвоточином.

Вребају опасности од повреда поред спортског терена Вребају опасности од повреда поред спортског терена

Било је неколико случајева падања и ломљења оморика или изваљивања из корена, али, срећом, без трагичних последица. Ова стабла су углавном у приватним поседима, или поред угоститељских објеката.Просто је невероватно како на ове опасности жмуре туристички радници општине, али и инспекције за шумарство и комунални ред, као и сви остали који треба да брину о безбедности грађана и изгледу излетишта и насеља. Зар треба да се догоди несрећа, па да се онда крене у акцију уклањања стабала?

Заборављени објекат „Панораме“, уз регионални пут Заборављени објекат „Панораме“, уз регионални пут

Колико бринемо о овој узданици развоја туризма говоре и трагови немара: отпаци и гомиле шута на више локација, заборављени објекат „Панораме“ поред пута, испод хотела, па порушена барака...Посебно ругло су остаци бетонских стопа и гвожђурије, извађени приликом реконструкције спортског терена и разбацани по шуми.Овај пропуст, аљкавост и неодговорност извођача и надзора радова, али и челника „Панораме“, може скупо да кошта, пошто вребају опасности да се деца, занета игром, повреде у шуми...

Ружне слике, а надлежни жмуре на прагу туристичке сезоне Ружне слике, а надлежни жмуре на прагу туристичке сезоне

Да ли би актери проширења спортског терена овако нешто урадили пред својим прагом? А мало треба да се уклоне остаци грађевинског материјала и ружне слике на лицу планине?!

Изваљена стабла чекају дрвосече и инспекцију Изваљена стабла чекају дрвосече и инспекцију

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

turizam


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.