Основана Национална асоцијација произвођача ракије

glaszapadnesrbije.rs 17. мај 2015. године Економија Пољопривреда Коментари

Zlatarinfo logo

У Београду је одржана оснивачка скупштина Националне асоцијације произвођача ракије Србије "Српска ракија"

За председника те асоцијације изабран је Вукосав Томашевић, оснивач и власник предузећа "БраћаТомашевић" из Пријепоља, који је уједно председник локалног парламента у тојопштини.

"Српска ракија" је најрепрезентативнијеудружење произвођача традиционалног националног пића, које окупља свенајзначајније произвођаче најквалитетнијих природних воћних ракија у Србији, оценио је он данас за Глас западне Србије. 

Томашевић истиче да су основни програмски циљеви унапређење квалитета и стандардизација у производњи ракије, промоција и позиционирање овог пића као српског националног бренда и заједнички организовани наступ српскихпроизвођача ракије на иностраним тржиштима.

Као тренутни приоритет Асоцијације, нагласио је он, истакнута је неопходност хитног доношења новог Закона о ракији и алкохолним пићима.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

ekonomija poljoprivreda


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.