Udovičić: Opštine da podržavaju bavljenje sportom

blic.rs/Tanjug 08. мај 2015. године Политика Спорт Коментари

Zlatarinfo logo

Opštine Zlatarskog regiona podržavaju besplatno bavljenje sportom i pomažu u finansiranju sportskih klubova kako korisnici ne bi morali da plaćaju članarinu, izjavio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i dodao da to treba da bude poruka i za ostatak Srbije.

"Ono što je za pohvalu jeste da više opština u ovom regionu apsolutno podržava besplatno bavljenje sportom, finansira klubove u onoj meri da se ne plaća članarina i smatram da je to velika poruka za ostatak Srbije, da je upravo Nova Varoš i ceo ovaj okrug uspeo da kroz finansiranje sporta pošalje jasnu sliku roditeljima da sport nije privilegija i da svoju decu usmere ka sportu", rekao je Udovičić koji je prisusvovao javnoj raspravi o Nacrtu zakona o sportu na Zlataru, sa 70 ostalih učesnika.

On je ocenio da se tokom svake javne rasprave iznesu razni problemi i da se tačno vidi razlika između regiona po problemima koji se javljaju na terenu.

Pored osnovnih problema koji se tiču finansiranja, a sa kojima se susreću svi klubovi, prema rečima ministra, najviše je bilo reči u vezi sa stručnim usavršavanjem, na koji način se trud, rad i struka sportskih radnika trebaju priznati, a govorilo se i o saradnji sa Ministarstvom prosvete, mogućnosti novih izvora finansiranja.

"Problem je u celoj Srbiji kako da klub ili organizacija u oblasti sporta dođe do svežeg kapitala, do novih finansijskih sredstava i legitimno je da svaki pojedinac štiti svoj klub i interese, a da s druge strane traži da se reše problemi sa kojima se susreće na terenu. Meni je, kao ministru, izuzetno važno da čujem njihov glas. Veoma mi znače ove javne rasprave da bih se suočio sa realnim problemima sporta, jer se s jedne strane bavimo sistemskim rešenjem sporta, a s druge strane dobijamo realne probleme predstavnika sportskih klubova i samih sportista", poručio je Udovičić.

On je dodao da je svaka javna rasprava bolja nego prethodna, jer se uvek čuje nešto novo, dobije se neka nova ideja, kvalitetnija kritika.

Svi, prema rečima ministra, imaju zajednički cilj, a to je da ovaj zakon bude bolji u odnosu na sistem sporta i da nam sport bude kvalitetniji u svim oblastima i kroz celu strukturu.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

politika sport


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.