Првомајски празници на Златибору: Излети, попусти и Ракијада

glaszapadnesrbije.rs 25. април 2015. године Туризам Коментари

Zlatarinfo logo Златибор

Туристичка организација Златибор позива туристе да првомајске празнике и Уранак дочекају на Водицама или неком од излетишта, као што су Бошкова вода у Љубишу, излетиште у Гостиљу и много друга у околини Златибора.

Оно по чему је познат, а у чему већина гостију највише ужива су шетње Златибором, а љубитеље ових активности очекују уређене и означене пешачке стазе до врха Чиготе, до Торника, до споменика на Шуматном брду,… За бициклисте је уређено и означено преко 50 километара стаза споменик.

Туристичке агенције ће организовати излете до оближњих туристичких локалитета, док боравите на Златибору можете посетити Стопића пећину, Музеј под отвореним небом Старо село у Сирогојну, Музеј Плетиља у Сирогојну, водопад у Гостиљу, центар Торник, Мећавник и возити се чувеним „Ћиром“ у Мокрој Гори. Можете посетити и манастир Милешеву, Вишеград са старим мостом и Андрићград.

Првог и дугог маја, општина Чајетина, ЈП Културно спортски центар „Чајетина“, Туристичка организација „Златибор“, Златиборски Еко аграр и Месна заједница Шљивовица организују осми по реду Шљивовачки сајам домаће ракије, популарну Ракијаду. Сајам ће се одржати код Основне школе у селу Шљивовици. Поред дегустације нашег националног пића, биће организован и богат музички и спортски програм.Током празника златиборски хотелијери су обезбедили попусте у својим објектима, тако да можете боравити на Златибору и по знатно нижим ценама, и до 25% у односу на цене у зимској сезони.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

turizam


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.