Zlatarski srednjoškolci na univerzitetu "Singidunum"

Danas.rs (R. Popović) 24. април 2015. године Туризам Коментари

Zlatarinfo logo Takmičenje je upriličio TSC "Zlatar"

Pedesetak srednjoškolaca iz deset turističko - ugostiteljskih i ekonomskih škola iz Srbije okupilo se nedavno na Univerzitetu „Singidunum“ kako bi prezentovali svoje učeničke ideje o budućem turističkom razvoju novovaroškog kraja. Reč je o zanimljivom takmičenju na temu „Rešavanje studije slučaja vezane za razvoj turizma na Zlataru“ koje je organizovao Turističko-sportski centar „Zlatar“ iz Nove Varoši.

U finalnoj takmičarskoj sesiji učestvovalo je 17 srednjoškolskih ekipa iz Beograda, Niša, Soko Banje, Leskovca, Knjaževca, Novog Sada, Pančeva i Aranđelovca. U mnoštvu izloženih ideja i rešenja dominirale su prezentacije vezane za izgradnju velnes i luksuznih hotela i motela, kao i dodatnih ski-staza, uz proširenje sadržaja na postojećem gradskom skijalištu. Odlukom žirija najkreativnije radove imao je tim iz Ugostiteljsko-turističke škole iz Niša, drugoplasirani su takmičari iz beogradske Srednje škole za ekonomiju, pravo i administraciju, dok su treće mesto podelile ekipe Tehničke škole iz Soko Banje i Turističke škole iz Novog Beograda.

- Takmičenje srednjoškolaca bila je dobra prilika da se sa potencijalima zlatarskog kraja upoznaju i mladi ljudi koji će se u perspektivi baviti turizmom, kao i brojni drugi gosti i ugledne zvanice prisutne na događaju, čiji je odličan domaćin bio Univerzitet „Singidunum“. Bilo je zadovoljstvo čuti zanimljive učeničke predloge kako rešiti aktuelne probleme na teritoriji naše opštine i u kom pravcu bi trebalo da se odvija njen turistički razvoj. Đaci su u svojim prezentacijama bili kreativni i maštoviti, ali i pomalo nerealni jer njihovi projekti iziskuju ogromna finansijska sredstva koja Nova Varoš nema, kaže Ivana Novaković, direktorka TSC i inicijatorka takmičenja i ističe:

- Ovu, kao sve druge manifestacije, organizujemo sa idejom da na što bolji način promovišemo vizuelni identitet Zlatara i čitavog kraja, sa krajnjim ciljem da konačno postanemo prepoznatljivi i povratimo ugled i mesto na turističkom mapi Srbije.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

turizam ivana novaković tsc zlatar singidunum


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.