Прибој: Филмски фестивал „Дарови православља“

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 13. април 2015. године Култура Традиција Коментари

Притисци -  вера и презимена мењали се из више разлога и у Прибоју Пет филмова на првом фестивалу „Дарови православња“ - Прибој (Фото: Д. Гагричић)

Пет филмова од 14. до 17. априла: "Анђео са горе Заглавак", "Диригент", "Исцељење", "Кнез Владимир" и "Поп", а улаз – слободан.

Поводом славе храма Васкрсења Христовог у Прибоју, Црквена општина Прибој организује први филмски фестивал „Дарови православља“ од 14. до 17. априла.

Фестивал у понедељак у 19 сати у Дому културе отвара филм Петра Недељковића "Анђео са горе Заглавак" (документарац од 18 минута), а беседиће Божидар Калезић, редитељ из Београда и проф. др Дарко Ђого, декан Православног богословског факултета у Фочи.Смотру ће отворити председник општине Прибој Лазар Рвовић, а наступиће црквено-градски хор "Свети кнез Лазар", затим је пројекција филма "Диригент" Павла Лунгина.

Слава - Храм Васкрсења Христовог у Прибоју Слава - Храм Васкрсења Христовог у Прибоју

У среду у подне разговораће се о филму са редитељем Божидаром Калезићем, а од 20 часова гледаоци имају прилику да виде филм "Исцељење" Ивана Јовића. 

Анимирани филм "Кнез Владимир" приказиваће се у четвртак од  12 и 18 часова, а фестивал се затвара филмом „Поп" Владимира Хотиненка и доделом признања. Улаз на пројекције филмова У Дому културе је бесплатан.

- У петак, у 17,30, у оквиру Фестивала, заказана је промоција књиге „Српско срце Јоханово“ Веселина Џелетовића - истиче протојереј-ставрофор Марко Папић, старешина храма Васкрсења Христовог, иначе иницијатор популарисања православне уметности.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

kultura tradicija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.