Прибој: Радници и акционари се окупили због ФАП-а

glaszapadnesrbije.rs 10. април 2015. године Економија Коментари

Zlatarinfo logo

Око 150 радника и акционара ФАП-а окупили су се данас на тргу у Прибоју и изразили забринутост јер још увек није решена судбина, некада, овог прибојског гиганта.

Секретар синдиката "Слога", Мирослав Мршевић, који је организатор скупа каже за ГЗС да радници подржавају напоре Владе РС у настојању да реши проблме ФАП-а, али сматра да су преставницима државе предочена и предложена решења сачињена на бази нетачних података од стране менаџмента фабрике. Он истиче да радници својим предлозима желе да помогну у изналажењу још бољих решења за тешкоће које су задесиле ово предузеће.

"Преговори ће почети крајем априла, причало се да има више заинтересованих, а колико је мени познато за ФАП је једино интересовање показала компанија "Сису". Ми смо за продају целог ФАП-а, али нажалост нема заинтересованих купаца за цело предузеће, а нисмо у позицији да бирамо", навео је у изјави Гласу западне Србије председник Самосталног синдиката Милорад Драгаш.

Председник АСНС, Предраг Симић наводи да је у току производња 15 камиона за Војску и сматра да не треба доносити никакве закључке пре окончања тендера за ФАП.

"Заступамо интересе запослених и желимо да очувамо капацитете фабрике и дајемо пуну подршку Влади у решавању статуса предузећа и проналажењу стратешког партнера", закључио је он.

Иначе тендер за приватизацију ФАП -а се завршава 27 . априла, након чега следи усвајање тендерских регулатива и по свему судећи потписивање уговора са финском компанијом "Сису-ауто" у виду стратешког партнерства.

Репортажу са лица места можете погледати на следећем линку: Radnici i akcionari se okupili zbog FAP-a

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

ekonomija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.