Наступ ТСЦ Златар на 12. сајму привреде западне Србије „СПРЕГ 2015“

ТСЦ Златар 10. април 2015. године Економија Туризам Екологија Коментари

Zlatarinfo logo (фото: ТСЦ Златар)

Дванаести „СПРЕГ“ се одржао од 01. до 03. априла у „Омни центру“ у Ваљеву и на њему се представило 215 излагача из 40 градова Србије и Републике Српске.

Сајам је неспецијализован, те су излагачи представници различитих привредних грана и локалних самоуправа, а за циљ има промоцију домаће производње и стварање квалитетнијег привредног амбијента. Сајамску манифестацију отворио је заменик градоначелника Ваљева Жарко Ковач. 

У оквиру пропратног програма сајма, који је подржала и Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД), узели смо учешће у многобројним активностима: у оквиру „Округлог стола“ на тему „Одрживи развој и женско предузетништво“, затим, „Улога општина у развоју пољопривреде“, где је на састанку било 40 представника локалних самоуправа Србије и БиХ, које су преговарале о међусобној економској сарадњи. Са посебним задовољством смо учествовали у оквиру „Панел дискусије“ на тему „Пољопривреда - Географско порекло производа - Сертификација - IPARD“. Обзиром да имамо директно искуство на задату тему, ТСЦ „Златар“ је за посетиоце штанда организовао презентацију на тему „Брендирања Златарског сира“, који носи титулу заштите географског порекла и, наравно, обезбедио дегустацију истог. Успешно су успостављени нови пословни контакти и аранжмани. Као подстицај запошљавању, трећег дана сајма, у сарадњи са Националном службом запошљавања Ваљево, организован је традиционални пролећни сајам запошљавања. 

Из Златиборског округа, поред Нове Вароши, представиле су се и Општине Прибој и Пријепоље. Испред ТСЦ „Златар“ дато је више изјава за медије и то: за Регионалну ТВ „Вујић Ваљево“, локални радио „Кула“, интернет радио „Источник“... На штанду од 15 квадрата, поред промотивног материјала ТСЦ - а, изложили смо производе и промотивне материјале привредника из наше општине: „Златар - пласт“, „Гумара“, „Слога“, „Варошанка“, „Делфин“, „Агро - Златар“, СЗТР „МБ“... Вероватно због временских непогода које су задесиле Колубарски крај у последњих годину дана интересовање за гумене чизме је било најинтензивније, мада ни други производи наших привредника нису прошли незапажено. Посету нашем штанду употпунили су челници општинске управе града Ваљева, како би „преписали“ одређене моделе о закупнини. 

Посета је била одлична, за три дана одржавања, броји 10000 посетилаца, што је довољан показатељ да је „СПРЕГ“ водећа привредна сајамска манифестација у Западној Србији. 

ТСЦ „Златар“ са сигурношћу, већ сада, може да обећа организаторима да ће својим наступом употпунити и следећи сајам.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

ekonomija turizam ekologija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.