Златар: Мећава на Благовести (фото)

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 07. април 2015. године Природа Коментари

Пуно посла за путаре на Превоју Пуно посла за путаре на Превоју (фото: Д. Гагричић)

Вејавица у уторак задавала невоље возачима, путарима, ђацима и мештанима планинских села у Старом Влаху. У ОШ „Живко Љујић“ после трећег часа у другој смени настава прекинута јер нема лож-уља и грејања

Мећава која други дан бесни над Старим Влахом у уторак је задавала невоље возачима, путарима, ђацима и мештанима планинских села.

Опрез на магистрали - аутобус за Београд Опрез на магистрали - аутобус за Београд

На Благовести је вејало као о Савиндану, па су путари имали пуне руке посла да отклоне мање „чепове“ на магистрали Златибор – јужни Јадран у Драглици, под Муртеницом, али и да очисте другу коловозну траку на региналном путру Нова Варош – Сјеница, преко Златара. Понеки од возача шлепера морали су да набијају ланце како би савладали успоне.

Ништа без лопате - пртина до продавнице Ништа без лопате - пртина до продавнице

- Пало је од 30 центиметара у Новој Вароши до пола метра снега у Јасенову или на Златару – рекао је јуче Мирољуб Шапоњић, директор Дирекције за изградњу.- Због беспарице нисмо давали налоге за чишћење сеоских путева, сем у хитним случајевима.У неким селима се мештани организују и „возама“ чисте путеве.

Отежан саобраћај преко Златара Отежан саобраћај преко Златара

У уторак изјутра у згради ОШ „Живко Љујић“ у Новој Вароши, у којој су виши разреди, нестало је лож-уља и грејања, па су ђаци и просветари цвокотали у учионицама. После трећег часа у другој смени - настава је прекинута.

Вејало као око Савиндана Вејало као око Савиндана

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

priroda


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.