(Не)јединствени ставови око цене малине

glaszapadnesrbije.rs 04. март 2015. године Пољопривреда Коментари

Zlatarinfo logo Ilustracija

На састанку одржаном у Министарству пољопривреде малинари и хладњачари, за сада, нису постигли никакав договор о проблемима који прате производњу "црвеног злата"

На састанку одржаном у Министарству пољопривреде малинари и хладњачари, за сада, нису постигли никакав договор о проблемима који прате производњу "црвеног злата", изјавио је данас председник нововарошког Удружења "Златни брег" и Савеза српске малине, Мишо Живковић. Он је најавио формирање Радне групе која би требало да усагласи ставове произвођача и хладњачара око цене малине.

"Састанку су, поред представника министарства, који су били у улози медијатора, присуствовали седморо највећих хладњачара. Једна од тема је била цена малине за прошлу годину, али хладњачари тврде да су остварили малу добит која износи 2,5 % ,у шта ми сумњамо", навео је он данас у изјави Гласу западне Србије.

Живковић каже да ће бити формирана Радна група коју ће сачињавати све стране чији ће задатак, између осталог, бити надокнада разлике у откупној цени произвођачима овог воћа између шабачког краја, где је била 230 динара по килограму, а у већем делу западне Србије 150 лане. Када је у питању цена малине за 2015. годину, Живковић наводи, да је Савез још увек није формирао, упркос томе што су поједина ивањичка и ариљска удружења затражила аконтну цену од 2,3 евра. Он је најавио одржавање састанка представника Савеза у Чачку када ће бити одређена сума за килограм малине. Према његовој оцени површине под засадима "црвеног злата" су смањнене, иако поједини произвођачи тврде супротно.

"Међутим, са ценом нећемо лицитирати, нити излазити у јавност до краја априла, или почетка маја", закључио је Живковић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

poljoprivreda zlatni breg


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.