Skijaliste Zlatar: Noćno skijanje na stazi iznad Nove Varoši

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 19. фебруар 2015. године Туризам Спорт Коментари

Zlatarinfo logo Noćno skijanje na Zlataru

Spust skijama niz strme padine planine u grad okupan svetlima, atrakcija je koju ljubiteljima zimskih sportova ove zime nudi skilašite Zlatara kod Nove Varoši.

Staza skijališta „Zlatar“ sa četvorosednom žičarom jedna je od retkih koja se spusta do samog centra grada. Duga je oko hiljadu metara  i osvetljena pa skijaši uživaju i u noćnom skijanju. U večernjim časovima radi u vremenu od 19 do 22 sata, a cena ski-pasa za skijanje pod reflektorima je 600 dinara.

- Posećenost je odlična, pa je pored Novovarošana na stazi sve više skijaša iz Prijepolja, Priboja, Sjenice, Užica i drugih gradova. Staza je kvalitetna i ispunjava uslove za sve kategorije skijaša, a dnevni ski pas je takođe 600 dinara i jeftiniji je  nego u drugim planinskim centrima – kaže Vojko Purić, direktor preduzeća „Složna braća“ koje je od nedavno gazduje skijalištem „Zlatar“.

Staza čija je visinska razlika 240 metara pokrivena je sistemom za veštačko osnežavanje, a na radost skijaša ove zime je i dosta padavina.Četvoreosedna žičara duga je 850 metara i njom se od magistrale za more do starta na visu Cvijetnjak  stiže za oko pet minurta.

- U proseku imamo 30 do 40 centimetara utabanog snega što je dobra podloga za duže skijanje. Staza ima karateristike plave i crvene što praktično znači da ima sve uslove kako za rekreativce, tako i za zahtevne skijaše – kaže upravnik skijališta Salih Turkmanović.

Više informacija o skijalištu možete nači na našoj strani: Skijalište Zlatar - Ski staza Briježđa

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

turizam sport


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.