„Чаршија“ обилази тромеђу

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 09. фебруар 2015. године Култура Коментари

Аплаузи аматерима – наступ на нововарошкој сцени Аплаузи аматерима – наступ на нововарошкој сцени (Фото.Д. Гагричић)

Аматерска позоришна сцена Дома културе из Прибоја гостовала у Новој Вароши

Поред три наступа у свом граду, Аматерска позоришна сцена Дома културе „Пиво Караматијевић“ са представом „Чаршија“ гостовала је у комшијским градовима Пријепољу, Новој Вароши, Рудом и Сјеници али и у Београду и Лајковцу. Драмски аматери ускоро ће наступити и у Пљевљима и наставити обилазак места на Tромеђи, путовати у Кочане и на неколико фестивала.

Драмска дружина Дома културе у Прибоју поново на окупу Драмска дружина Дома културе у Прибоју поново на окупу

Комад „Чаршија“ Душана Јанковића у режији Милорада Дамјановића окупио је, после више година, стару дружину у којој Ибрахим Ћата Хасанагић обележава четири деценије глуме.Уз овог ветерана, уредника програма у Дому културе, запажене улоге остварили су и Зејна Алић, Драгана Видаковић, Хасан Чичић, Милица Ожеговић, Саша Бјелић и Мирко Тошић. 

Драмска дружина осваја аплаузе и симпатије публике подсећајући на менталитет паланке у чијем вртлогу две породице оптерећене предрасудама, међунационалним односима и идеолошким сукобима из Другог светског рата, настављају спорења и у самоуправним токовима и кваре срећу двоје младих.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

kultura


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.